28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneRaad van State beslist in burenruzie Neerkant

Raad van State beslist in burenruzie Neerkant

De Raad van State beslist binnen twee weken of de Natuurbeschermingswetvergunning (NBW) die door de Provincie aan de gebroeders Bakker uit Neerkant is verleend, rechtsgeldig is. Buurman Loomans is van mening dat die vergunning niet had mogen worden verleend aan Bakker omdat er sprake is van een nieuwe veehouderij.

Feit is dat de familie Bakker al sinds 1959 vee houdt en er dus geen sprake is van een nieuwe veehouderij. De tuinbouwkassen van Bakker zijn tijdens de storm in 2010 platgelegd en niet meer opnieuw opgebouwd. Op deze grond is na het opruimen van de kassen gras gezaaid en daar lopen nu paarden en schapen. Het strenge Brabantse natuurbeleid verbiedt nieuwe veehouderijen nabij natuurgebied de Peel. Maar daarvan is geen sprake omdat Bakker in 2006 al een vergunning kreeg voor het houden van 35 paarden en daartegen is toen door Loomans geen bezwaar gemaakt. De problemen tussen de buren is pas ontstaan na de storm omdat Bakker het glas, dat op het perceel van Loomans terecht is gekomen, niet heeft opgeruimd.

Loomans geeft ook nog aan dat het bestemmingsplan een paardenhouderij op die plek niet toe staat. Die procedure kan pas gevoerd worden zodra de Raad van State heeft beslist over de NBW-vergunning.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen