27.8 C
Deurne
donderdag 18 juli 2024
Home- DeurneRee gedood door ander dier in de Peel; mogelijk weer door een...

Ree gedood door ander dier in de Peel; mogelijk weer door een wolf

Een ree is in de Deurnese Peel aangevallen door een dier en aan de verwondingen overleden. Of het gaat om een aanval van een wolf zal moeten blijken uit DNA-onderzoek, geeft Glenn Lelieveld, coördinator van Wolvenmeldpunt aan.

“We hebben op dit moment in elk geval geen informatie over een permanent verblijvende wolf in dat gebied, alleen DNA-onderzoek kan daar uitsluitsel over geven”, legt Lelieveld uit.

Bijtwond
Drie weken geleden werden in de Mariapeel bij Helenaveen twee geitjes ook door een ander dier gedood. Ook daar wordt DNA-onderzoek gedaan naar welk dier de aanval heeft uitgevoerd. “Als het gaat om een bijtwond in de hals van het dier die meteen dodelijk is, zie je vaak dat het om een wolf gaat maar je weet het alleen zeker met DNA-onderzoek. Het kan ook een flinke vos zijn geweest of een hond die dit vaker heeft gedaan en die weet hoe hij effectief moet aanvallen,” vertelt Lelieveld.

Lierop
Hij acht de kans erg klein dat het hier gaat om dezelfde wolf die in de buurt van Lierop verblijft. Daar bleek uit DNA-onderzoek dat de dode schapen die vorige maand werden aangetroffen, zijn doodgebeten door een wolf. Glenn Lelieveld licht toe: “Op zich zijn het dieren die trekken door bepaalde gebieden maar de wolf in Lierop is er eentje die al langere tijd daar verblijft. De kans dat deze wolf verder is getrokken naar de Peel, lijkt me onwaarschijnlijk omdat het dier dan de Zuid Willemsvaart moet oversteken en dat doet een wolf niet snel.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen