13.3 C
Deurne
dinsdag 21 mei 2024
Home- DeurneRegio Brabant-Zuidoost in actie voor extra handen in zorg

Regio Brabant-Zuidoost in actie voor extra handen in zorg

Wethouders uit Brabant-Zuidoost gaan aan de slag om medewerkers in de zorg te helpen. Dit doen ze door uitkeringsgerechtigden, vrijwilligers en stagiaires te vragen de zorg een helpende hand te bieden.

Samen met het Regionaal Overleg Niet Acute Zorg (RONAZ) en Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT) willen ze zorg en maatschappij aan elkaar verbinden. Met dit initiatief volgen de gemeenten het voorbeeld van de regionale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), Transvorm en de VVT-sector, die afspraken hebben gemaakt over de inzet van horecapersoneel in de zorg. Een samenwerking die in Eindhoven startte en inmiddels is uitgebreid naar de hele regio.

Alle hulp is welkom
Met de actie willen de regiogemeenten de druk op de zorg verminderen, zodat iedereen in de regio weer de zorg kan krijgen die nodig is. Alle hulp is dan ook welkom: denk aan ondersteunen bij dagbesteding, helpen bij eetmomenten, maar ook een bemoedigend praatje of een wandeling met een cliënt. Transvorm coördineert de vraag en aanbod van betaald werk voor personeel uit andere sectoren, uitkeringsgerechtigden en stageplekken. Aanmelden hiervoor kan via hun website .

Daarnaast coördineren de gemeenten vraag en aanbod voor vrijwilligers. Zij zoeken daarvoor contact met hun inwoners en vrijwilligersorganisaties.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen