5.5 C
Deurne
dinsdag 27 februari 2024
Home- DeurneRepair Café verhuisd naar Hofke van Marijke

Repair Café verhuisd naar Hofke van Marijke

Het Repair Café begint een bekend fenomeen te worden in Nederland, er zijn er inmiddels ruim 400. Ook in Deurne bestaat al sinds april 2014 een Repair Café. De plek waar het Repair Café Deurne startte in 2014 was in de oude Hub.van Doorne school aan de Past. Jacobsstraat. Vanaf november 2015 zat het Repair Café op Fabriekstraat 22 in de oude hallen bekend als het voormalige Thermocenter. Afgelopen januari werd de 500ste bezoeker verwelkomd.
Deze oude hallen worden binnenkort afgebroken om plaats te maken voor woningbouw in de Spoorzone en moesten voor 6 maart worden leeggeruimd.
Vanaf maart is het Repair Café Deurne gevestigd in het Hofke van Marijke Rembrandt van Rijnstraat 22 in Deurne-St. Jozef.
De openingstijden in maart zijn zaterdag 11 maart van 9:30 – 12:30 uur en dinsdag 28 maart van 13:30-16:00 uur.

Mensen die een Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampen, koffiezetapparaten, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies,tuingereedschap, meubels enz. Alles wat het niet meer doet, is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie. De vaklui van het Repair Café weten bijna altijd raad.

Door repareren te promoten, wordt bijgedragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig, want in Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem.
Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen