14.5 C
Deurne
zondag 14 april 2024
Home- DeurneRicardo Moreno heeft potentiële hit in handen met Charly Lownoise en Re-Style

Ricardo Moreno heeft potentiële hit in handen met Charly Lownoise en Re-Style

De Deurnese dj Ricardo Moreno (Ricardo van Nies) heeft samen met Charly Lownoise en Re-Style een potentiële hit in handen. De videoclip van ‘City Streets’ is in nog geen week tijd al ruim 118.000 keer bekeken op YouTube. Wij spraken met Ricardo over het opkomende succes van de plaat.

Hoe is de samenwerking ontstaan?
“Het is niet de eerste keer dat ik samenwerk met Charly Lownoise. In 2018 hebben we samen de single ‘Follow’ uitgebracht. Die samenwerking is eigenlijk geboren op het festival Pussy Lounge. Ramon (Charly Lownoise) moest daar draaien. Ik was daar als bezoeker. Hij draaide toen twee singles van mij. En van het één kwam het ander. De nieuwe single ‘City Streets’ is voortgevloeid uit een project van Mathijs (Re-Style). Hij heeft dat vervolgens naar Charly Lownoise gestuurd. Zij zijn er samen mee aan de slag gegaan. Daarna ben ik aangeschoven en hebben we er ‘City Streets’ van gemaakt.”

De video van ‘City Streets’ is al ruim 118.000 keer bekeken. Wat voor gevoel geeft dat?
“Ja, wat voor gevoel geeft het? Het is echt onbeschrijfelijk. Niet alleen via YouTube gaat de single hard. ‘City Streets’ is ook meteen opgepakt door Dumpert en heeft daar inmiddels meer dan 200.000 streams. Ook VK Magazine heeft al aandacht gegeven aan ons nummer. Eerder had DMG radio al de radioprimeur van de single en inmiddels is ‘ie met 86 procent gemaakt bij SLAM! en gaan zij ‘m ook draaien.”

Had je vooraf verwachtingen bij deze single?
“Het is in ieder geval wat ik ervan gehoopt dat. Als je met een jeugdheld van je mag werken, ook nog eens de happy hardcore-koning van de jaren 90, is dat echt fantastisch. Naarmate het proces vorderde en steeds meer mensen tegen me zeiden ‘Dit is gaaf. Ik krijg hier een vrolijk gevoel van’ werd het geloof bij mij steeds groter dat we iets in handen hadden dat heel veel draagvlak heeft.”

Wat voor reacties krijg je allemaal op ‘City Streets’?
“Mensen krijgen het gevoel dat ze terug zijn in hun jeugd. Deze plaat heeft de echte Charly Lownoise-sound. Het nummer klopt ook helemaal met de videoclip. Dat zit in de details. Het team heeft hier zo ontzettend goed zijn best op gedaan. Je ziet twee dames die het platteland verlaten om plezier te gaan maken in de grote stad. Het komt allemaal heel natuurlijk over.”

Smaakt deze samenwerking naar een vervolg?
“Wat mij betreft wel. De platenmaatschappij heeft al gevraagd of we een opvolger willen maken. Hopelijk kunnen we er een vervolg aan geven.”

Bekijk de videoclip van ‘City Streets’ hier:

Foto: Jim van Mil

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen