17.2 C
Deurne
maandag 22 juli 2024
Home- DeurneRien Voets maakt zich hard voor veiligheid en mobiliteit in Koolhof

Rien Voets maakt zich hard voor veiligheid en mobiliteit in Koolhof

In 2018 besloot de gemeenteraad van Deurne om het aantal lantaarnpalen in Deurne drastisch terug te brengen, dit deden zij in het kader van een algehele energiebesparing.

Omdat het onderhoud aan de openbare verlichting in de voorliggende jaren behoorlijk was verwaarloosd moest er een inhaalslag gemaakt worden. Dit moment werd door de gemeente aangegrepen om meteen een flinke sanering van het aantal lantaarnpalen door te voeren.

Bijeenkomsten wijkraad
Wijkraden organiseerden bijeenkomsten zodat zoveel mogelijk mensen zich konden uitlaten over welke lantaarnpalen weg mochten en welke moesten blijven. Toch kon de uitvoering van deze plannen geen goedkeuring vinden bij Deurnenaar Rien Voets, zelf ervaren elektrotechnicus bij de PNEM en later bij Essent.

Petitie
Voets vergaarde via een online petitie 393 medestanders. Op woensdagmiddag jongstleden overhandigde hij de handtekeningen van deze mensen aan wethouder Verhees en burgemeester Mak in de hal van het gemeentehuis.

Botte bijl
Omdat Voets zichzelf als een bescheiden man omschrijft die niet graag op de voorgrond treedt, vond hij het maar wat spannend om -gade geslagen door de lokale pers- oog in oog te staan met de beide dorpsbestuurders. Toch liet hij deze middag zijn sociale hart spreken, Voets vindt dat de veiligheid en mobiliteit in vooral de Koolhof, waar hij zelf ook woont, onder druk is komen staan door het ondeskundig verwijderen van lichtmasten. De gemeente zou volgens hem de botte bijl hebben gehanteerd om tot deze sanering te komen. Klagen bij de verantwoordelijke ambtenaren had tot nu toe amper effect dus zag hij zich gedwongen om vandaag op deze manier bij de burgemeester en wethouder van zich te laten horen.

Zaklantaarn
Voets noemde een aantal duidelijke voorbeelden van plekken in de Koolhof waar het ’s avonds veel te donker zou zijn. Sommige voetgangers lopen nu met een zaklamp om ‘s avonds toch veilig over straat te kunnen gaan.

Actie
Wethouder Verhees wist dat er het een en ander mis was gegaan bij het verwijderen of uitschakelen van lichtmasten maar volgens hem zou de gemeente daar meteen actie op hebben ondernomen. Hij noemde daarbij een voorbeeld waarbij de gemeente dezelfde dag of in ieder geval binnen een paar dagen weer een lichtmast terug had geplaatst nadat burgers hadden geklaagd. Ook noemde hij het voorbeeld van de rotondes die eerder van diverse lichtmasten waren voorzien maar die nu met een enkele lichtmast nog altijd voldoende verlicht waren. Verhees nam de handtekeningen van Voets in ontvangst en beloofde om binnenkort samen een rondje te maken door de Koolhof zodat Voets hem persoonlijk kon laten zien waar het volgens hem mis is gegaan in het verduisteren van zijn wijk.

Beluister hier een interview met Rien Voets en Leo van Rijt in LunchTim op DMG radio (november 2019):

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen