14.6 C
Deurne
maandag 20 mei 2024
Home- DeurneRien Voets start petitie 'Duisternis in Deurne stoppen' vanwege weghalen lantaarnpalen

Rien Voets start petitie ‘Duisternis in Deurne stoppen’ vanwege weghalen lantaarnpalen

De 76-jarige Rien Voets uit Deurne is een petitie gestart, omdat er naar zijn mening te veel straatlantaarns verwijderd en uitgezet zijn. Met ‘Duisternis in Deurne stoppen’ hoopt hij zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen en de lokale politiek wakker te schudden.

“Ik zag bejaarden met een looprek met daarop een fietslampje rondlopen, om te kunnen zien waar zij lopen. Mensen die de hond uitlaten, lopen met een zaklamp rond om hun nek niet te breken over de ongelijke stoepen. Dat gaf mij een pijnlijk gevoel”, vertelt Voets zaterdagmiddag in LunchTim op DMG radio.

Klachtenformulier
De initiatiefnemer voor de petitie woont zelf aan de Spaarne in Deurne. “Dat is een weg waar een school aan ligt, maar waar er op meer dan 90 meter geen lichtmast staat”, aldus Voets. Hij vulde in augustus 2018 al het eerste klachtenformulier in. Heel lang hoorde Voets niets van de gemeente, totdat hij met een artikel in het Eindhovens Dagblad stond. Hij licht toe: “Toen was er ineens binnen een week contact. Maar de wethouder heb ik nog steeds niet gesproken. Dat probeer ik al anderhalf jaar. Elke keer vertel ik mijn verhaal aan de telefonist(e), maar vervolgens hoor ik niets meer.” Voets vindt dat de veiligheid in de gemeente er behoorlijk op achteruit is gegaan.

Van lichtpunt naar lichtpunt
Ook Leo van Rijt, visueel beperkt, stoort zich aan het verwijderen en uitzetten van veel lantaarnpalen. Op DMG radio vertelt hij: “Ik heb ze echt nodig, omdat ik in het donker van lichtpunt naar lichtpunt loop. Het was naar mijn mening ondenkbaar dat Rien dit alleen moest oppakken voor heel Deurne.” Volgens Van Rijt hebben veel mensen in de gemeente last van vermindering in straatverlichting: “Ik hoor verhalen van vrouwen die bepaalde paden nu bewust mijden.”

Beluister hier het hele interview met Rien Voets en Leo van Rijt in LunchTim op DMG radio:

Foto: Rien Voets

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen