11.3 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneRietven nu ook officieel geopend

Rietven nu ook officieel geopend

Ze wonen er al een jaar. Toch was het afgelopen zaterdag pas tijd voor de officiële opening van de ORO woonvoorziening aan Rietven 108-132 in de Deurnese wijk de Rijtse Vennen.

De 22 bewoners besloten er meteen een Open Dag aan te koppelen voor familie, vrienden, vrijwilligers, medewerkers en buurtbewoners. De deuren van de mooie appartementen stonden allemaal open.

Trots! Zonder uitzondering straalden de bewoners zaterdag onder een heerlijk lentezonnetje. Er waren hapjes en drankjes, een bewoner maakte met vrijwilligers muziek, er hingen ballonnen en zelfs de wethouder was op bezoek. “Geweldig om te zien hoe mooi en gelukkig jullie hier allemaal wonen”, vertelde ORO wijkmanager Ellen Aarnoutse, die nog even terugkeek op de geschiedenis van de nieuwbouw. “De huizen waar jullie eerst woonden voldeden niet meer. Hier liggen voor iedereen mooie, nieuwe kansen. Met je familie in de buurt, omdat je toe was aan een stukje meer zelfstandigheid of bijvoorbeeld omdat je hier dichter bij Het Rijtven, met alle voorzieningen, woont.”

De bewoners zelf lieten horen waarom ze zo blij zijn met hun nieuwe woonplek. Zo vertelde Tim dat hij voortaan lopend naar het therapiebad op Het Rijtven kan en is Brian binnen vijf minuten op zijn werk bij de paarden op Het Rijtven. Joke wordt gelukkig van het feit dat ze elk weekend zelf eitjes mag bakken voor alle bewoners en Ellen vindt het gezellig om samen met de anderen ’s morgens en ’s avonds te eten in een van de huiskamers. Netje verwoordde tot slot precies, en in mooi Brabants hoe iedereen zich voelt. “We hebben hier allemaal heel goed den aard. Dit is onze plek!”

(Foto: Hein Verbakel)

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen