4 C
Deurne
dinsdag 27 februari 2024
Home- LiesselRozen Môndig in Keienland; carnavalsmaandag vol humor en verbinding in Liessel

Rozen Môndig in Keienland; carnavalsmaandag vol humor en verbinding in Liessel

Al sinds 1997 is de Rozen Môndig in Liessel een gebeuren waarbij de carnaval op ultieme wijze wordt gevierd. Naast de nodige gezelligheid zijn vooral humor en verbinding de belangrijkste ingrediënten voor het evenement dat door het hele dorp plaatsvindt. Op carnavalsmaandag heeft de prinsengarde van CS De Kei ook dit jaar weer een programma vol met ludieke optredens en uitreikingen van diverse onderscheidingen.

Er wordt traditioneel gestart met de prinsenbrunch in ’t Lijssels Vertier, waarna de prinsengarde vanaf 12.45 uur begint aan hun tocht door het Keienland. Om 13.00 uur wordt restaurant De Hoofdzaak bezocht waar ’t Jepke bekend wordt gemaakt. Een speciale onderscheiding die zijn naam te danken heeft aan de zwerfkei Jaap van de Leijsing en die wordt uitgereikt aan een persoon die maatschappelijk betrokken is, actief is in Liessel, een carnavalsvierder in harte en nieren is en die een bijdrage levert aan de Rozen Môndig.

BUL van de K.U.L.
Om 14.30 uur gaat het feest verder in de Marmabar, waar de Rozen Môndig Trofee wordt uitgereikt aan de mooist verklede carnavalsvierder. In gemeenschapshuis De Kastanje wordt om 16.00 uur de BUL van de K.U.L. (Keiologische Universiteit Lijssel) uitgereikt aan een persoon met een echt ‘keienhart’ en rond 17.30 uur wordt afgesloten bij ’t Lijssels Vertier met Rozen Môndig Sjoow Taaim.

Het evenement op carnavalsmaandag in Keienland in ontstaan als een idee van Matje van Loon, die ook jarenlang een grote rol speelde bij het bekendmaken van ’t Jepke. Met een oorkonde van 11 punten in dialect werd door hem de onderscheiding aangekondigd. Tegenwoordig voert Nellie Goevaerts-Bankers deze plechtigheid uit. Om in de keiensfeer te blijven, doet ze dit in de hoedanigheid van Indiana Stones.

Foto: CS De Kei

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen