6 C
Deurne
woensdag 30 november 2022
Home- DeurneRTL-duo Frank en Rogier schieten eigenaren turffabriek Griendtsveen te hulp

RTL-duo Frank en Rogier schieten eigenaren turffabriek Griendtsveen te hulp

Eigenaars van de oude turffabriek in Griendtsveen Bodean Brans en Marieke van Gerwen gaan zichzelf dinsdagavond zien in de eerste aflevering van het RTL-programma ‘Frank en Rogier checken in’.

Frank en Rogier maakten eerder SBS-programma ‘paleis voor een prikkie’ maar stapten kortgeleden over naar RTL. In hun nieuwste programma schieten zij noodlijdende bed and breakfasts te hulp. Ze restylen de kamers met spullen die ze bij kringloopwinkels en via marktplaats op de kop tikken zodat de eigenaren een nieuwe start kunnen maken.

Turfstrooiselfabriek
En dat kwam geen dag te vroeg voor dertigers Brans en van Gerven. Als ZZP-er in de bouw is Brans altijd op zoek naar karakteristieke panden. Toen hij op Funda zag dat de turfstrooiselfabriek met bijbehorende B&B te koop stond, legde hij direct contact. De Helmonder heeft in het verleden verkering gehad met de dochter van de voormalig eigenaar en wist dus wat het pand te bieden heeft.

Enthousiasme
Het enthousiasme van Brans werd niet direct gedeeld door zijn vriendin. Dat had niets te maken met het pand maar vooral met haar eigen fysieke belemmeringen. Aan de geboorte van hun zoontje (2,5) hield zij bekkeninstabiliteit over, een fysieke beperking waarmee ze dagelijks geconfronteerd wordt.

Noodlot
Maar het vertrouwen in haar vriend won het van de twijfel, dus de verhuizing kwam er. Juist op het moment dat Brans van start zou gaan met de verbouwing van het woongedeelte en de B&B sloeg het noodlot toe. Hij kreeg een motorongeluk en brak daarbij zijn enkel. Het herstel daarvan verliep niet volgens plan, het nam ruim een half jaar in beslag en nog steeds ondervindt hij hinder van zijn enkel.

Stylisten-duo over de vloer
Al met al een slechte start van een nieuw avontuur. Toen er in het voorjaar een spotje voorbij kwam voor het programma ‘Frank en Rogier checken in’, merkte van Gerven sarcastisch op dat dit iets voor hen was. Wat ze niet wist, was dat haar vriend echt contact op nam met het programma. En zo kwam het dat het stel twee maanden geleden een filmploeg en stylisten-duo Frank en Rogier over de vloer kregen. Hoewel de kamers anders zijn ingericht dan ze zelf zouden kiezen, noemen Marieke van Gerven en Bodean Brans het resultaat gaaf.

Wil jij zien wat Frank en Rogier hebben gemaakt van de B&B in de oude turffabriek? Kijk dan op 1 september om 20.30 naar RTL 4.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen