10.4 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- St. JozefparochieRuim 50 leerlingen van basisschool d’n Bogerd schitteren in musical Happy Holidays

Ruim 50 leerlingen van basisschool d’n Bogerd schitteren in musical Happy Holidays

Al vanaf halverwege april hadden de ruim vijftig leerlingen van groep 8 van basisschool d’n Bogerd in Deurne geoefend op hun eindmusical en afgelopen dagen mochten de kinderen hun toneeltalent dan eindelijk laten zien en horen bij de uitvoering van Happy Holidays.

Dinsdagavond was de laatste voorstelling in ’t Hofke van Marijke voor de ouders, maar eerder hebben de leerlingen de musical ook al opgevoerd voor de kinderen uit de lagere klassen, de ORO en de KBO.

Extra rollen
Een musical met zoveel jeugdige spelers in goede banen leiden is nog best een onderneming, vertelt directeur Linda van Bussel-Janssen van d’n Bogerd: “Het is een hele happening om met kinderen van twee klassen alle voorstellingen uit te voeren zoals we die in gedachten hadden. Vanwege het grote aantal spelers moesten we voor het verhaal er nog zelfs zestien extra rollen bijschrijven, zodat iedereen een aandeel had in Happy Holidays.”

Vliegveld
Alles in de musical vindt plaats op een vliegveld waar van alles gebeurt. “Mensen die komen en gaan natuurlijk, maar ook wordt er last ondervonden van een concurrerend vliegveld en komt het ene geheim na het andere naar boven”, zegt Van Bussel-Janssen. “De kinderen hebben het echt prachtig gedaan. De teksten, de liedjes, het decor en de kleding; alles was tot in de puntjes verzorgd. Daar mogen ze echt trots op zijn!” Ook het publiek was het daarmee eens en beloonde de leerlingen van groep 8 met een staande ovatie.

Bekijk hieronder de fotoreportage die DMG-fotograaf Harold van der Burgt maakte bij één van de voorstellingen van Happy Holidays.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen