13.9 C
Deurne
donderdag 29 september 2022
Home- DeurneRustige jaarwisseling zonder incidenten in regio Deurne

Rustige jaarwisseling zonder incidenten in regio Deurne

De jaarwisseling is in de regio Deurne rustig verlopen zonder grote incidenten. De brandweer heeft geen enkele keer in actie hoeven te komen van Oud op Nieuw in verband met vuurwerk. Wel is de brandweer vrijdagmiddag 27 december uitgerukt voor een kleine woningbrand aan de Veenmossingel in Deurne die waarschijnlijk is veroorzaakt door een stuk vuurwerk dat door de brievenbus gegooid werd.

In de regio hebben drie personen met vuurwerkletsel de spoedeisende hulp van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond bezocht. Twee minderjarigen zijn behandeld voor brandwonden aan de handen en een meerderjarige persoon had verwondingen aan handen, hoornvlies en trommelvlies. Er is tijdens de jaarwisseling niemand behandeld die teveel alcohol of drugs had gebruikt.

Helmond en Eindhoven

Het inluiden van het nieuwe jaar verliep een stuk minder rustig in Helmond en Eindhoven. Daar moest de brandweer respectievelijk 16 en 29 keer in actie komen tijdens de jaarwisseling voor het blussen van branden die door vuurwerk werden veroorzaakt. Er waren verschillende incidenten waaronder een flinke woningbrand aan het Blokskenserf in Helmond die waarschijnlijk is veroorzaakt door een vuurpijl die tussen de dakpannen terecht kwam. In de Dasstraat in Helmond ging ook een auto in vlammen op door vuurwerk. Op verschillende plekken in Eindhoven stonden onder andere auto’s en afvalcontainers in brand. Op het Stratumseind raakten twee mannen gewond na een vechtpartij waarbij een persoon in zijn onderbeen werd gestoken met een mes.

Overlastmeldingen

In de gemeente Deurne werden in de aanloop naar het nieuwe jaar wel veel meldingen gedaan van vuurwerkoverlast. Officieel mocht vuurwerk alleen op 31 december vanaf 18.00 uur tot 1 januari om 2.00 uur worden afgestoken maar vooral overdag op de laatste dag van 2019 kwamen veel overlastmeldingen binnen over vuurwerk dat al eerder werd afgestoken dan was toegestaan. In enkele gevallen sneuvelden ruiten van woonhuizen door de knallen van het vuurwerk.

Vuurwerkafval

Ook het afval dat achter blijft van het vuurwerk is een klacht die veel wordt gehoord in de regio. De gemeente Deurne heeft vanaf donderdag 2 januari een container bij de milieustraat staan waar je gratis je vuurwerkafval kunt inleveren. De container staat er tot en met zaterdag 11 januari en het afval kan daar worden ingeleverd op woensdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen