2.6 C
Deurne
maandag 5 december 2022
Home- DeurneSamenwerking Bergopwaarts en Volksbelang heeft geen gevolgen voor Deurne

Samenwerking Bergopwaarts en Volksbelang heeft geen gevolgen voor Deurne

De samenwerking tussen Volksbelang en Bergopwaarts om de Leonardusbuurt in Helmond aan te pakken, heeft geen gevolgen voor de woningen in Deurne en Asten. Bergopwaarts benadrukt dat het gaat om een nauwe samenwerking en geen fusie.

Voor het aanbod van voldoende sociale woningen in de gemeenten Deurne en Asten blijft Bergopwaarts verantwoordelijk. Daarvoor worden prestatieafspraken gemaakt met de gemeenten en de Huurdersbelangenorganisatie De Peel (HBO). Ook heeft de samenwerking in de Helmondse Leonardusbuurt geen invloed op de verduurzaming van de woningen van Bergopwaarts en de geplande bouwopgave. De woningbouwvereniging heeft als doel om in het jaar 2050 energieneutraal te zijn.

Nauwelijks meer ruimte

De mogelijkheden voor Bergopwaarts om te bouwen in de kerngemeenten Asten en Deurne zijn in de toekomst beperkt. In de planning staat de bouw van nog ruim 200 woningen. Daarna is er nauwelijks meer ruimte voor nieuwbouw. Die mogelijkheden biedt Helmond als groeistad wel. De samenwerking van Bergopwaarts en Volksbelang moet beide corporaties sterker maken.

Aanpak stil moeten leggen

In 2015 is Volksbelang gestart met het groot onderhoud van ruim 650 woningen in de Leonardusbuurt, een project dat in totaal zeven jaar zou duren. In 2018 heeft Volksbelang de aanpak stil moeten leggen omdat het duurzaam maken van alle woningen ingewikkelder bleek dan was verwacht. Een deel van de Leonardusbuurt in Helmond heeft een ondergrond met hier en daar veel veen, waardoor er bij groot onderhoud voorzichtig te werk moet worden gegaan.

Volksbelang heeft daarom de samenwerking gezocht en gevonden met Bergopwaarts, zo kunnen zij de krachten bundelen en de opgave samen uitvoeren. In de samenwerking worden in de Leonardusbuurt zo’n 300 woningen duurzaam gemaakt, de overige woningen pakt Volksbelang zelf op.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen