14.5 C
Deurne
zondag 14 april 2024
Home- DeurneSamenwerking Woningbouwvereniging Bergopwaarts en Regionaal Autisme Centrum

Samenwerking Woningbouwvereniging Bergopwaarts en Regionaal Autisme Centrum

Woningbouwvereniging Bergopwaarts levert graag een bijdrage aan het huisvesten van personen die daar zelf moeilijk in kunnen voorzien. Op 31 oktober hebben Bergopwaarts en het Regionaal Autisme Centrum (RAC) een overeenkomst met elkaar afgesloten waarin is vastgelegd dat een aantal woningen aan de Europastraat wordt gereserveerd voor de op Deurne gerichte personen uit de bijzondere doelgroep van het RAC. Voor (jong) volwassenen met autisme ontstaat er zo een unieke mogelijkheid om met begeleiding op eigen benen te kunnen staan.

Aan de Europastraat worden in twee fases 89 huurwoningen gebouwd. In fase 1 worden vier boven- en vier benedenwoningen voor het RAC gereserveerd. De andere huurwoningen van fase 1 komen in de reguliere verhuur van Bergopwaarts.

Bewoners gezocht

Het Regionaal Autisme Centrum zoekt nog enkele bewoners die aan de doelgroep voldoen en die aan de Europastraat in Deurne willen gaan wonen. Bij interesse kan contact opgenomen worden met het Cliëntbureau van het Regionaal Autisme Centrum via tel. 0492-792979 of via email info@regionaalautismecentrum.nl.

Regionaal Autisme Centrum

Het Regionaal Autisme Centrum is een in autisme gespecialiseerde zorginstelling voor kinderen en (jong)volwassenen met ruim 1200 cliënten en 170 in autisme gespecialiseerde professionals. Het centrum verzorgt diagnostiek, behandeling, begeleiding en jobcoaching van mensen met autisme in de regio Brabant en Noord- en Midden Limburg. Meer informatie vindt u op de website www.regionaalautismecentrum.nl.

Woningbouwvereniging Bergopwaarts

Bergopwaarts is een actieve woningcorporatie met zo’n 5000 huurwoningen, garages en overige verhuureenheden in de gemeenten Deurne, Asten, Helmond, Laarbeek, Gemert, Someren en Delft. Daarnaast realiseert Bergopwaarts nieuwbouw in met name de sociale sector. Zij staan voor de doelgroep, de betaalbaarheid en de kwaliteit van de woningen en de dienstverlening.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen