Ook in 2019 slaan de carnavalsverenigingen, gemeente en politie de handen ineen om gevaarlijke situaties met carnavalswagens en over..." />
15.9 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- DeurneScherp toezicht op carnavalswagens in Deurne

Scherp toezicht op carnavalswagens in Deurne

Ook in 2019 slaan de carnavalsverenigingen, gemeente en politie de handen ineen om gevaarlijke situaties met carnavalswagens en overlast te voorkomen. De partijen willen er gezamenlijk voor zorgen dat er geen ongelukken gebeuren en iedereen kan genieten van het feest. 

De carnavalsverenigingen hebben gezamenlijk reglementen opgesteld voor de optochten. Hiermee moeten gevaarlijke situaties en overlast worden voorkomen. Deelnemers die zich niet aan de regels houden, kunnen door de carnavalsvereniging uit de optocht worden gezet. Vanuit veiligheidsoogpunt mogen er buiten een optocht of evenement geen mensen op carnavalswagens, platte wagens en aanhangers vervoerd worden.

Kans op flinke boete

Als deelnemers met hun carnavalswagen door de organisatie uit de optocht worden gezet, dan ontvangen zij van de gemeente een brief waarin staat dat het voertuig binnen 30 minuten verwijderd moet zijn. Dit geldt ook als ze zich buiten een optocht in de gemeente Deurne ophouden met mensen op de wagen. Geven zij geen gehoor aan deze oproep, dan is er kans op een flinke boete. Deze bedraagt € 5.000 per uur, met een maximum van € 10.000. Verder kan de politie maatregelen treffen, onder andere op het gebied van alcoholgebruik, geluidsoverlast en personen in of op aanhangwagens. Bij herhaaldelijke overtredingen, kunnen de gemeente en de politie besluiten om het voertuig in beslag te nemen.

Voor iedereen een leuk feest

Burgemeester Hilko Mak: “Met carnaval staat plezier maken voorop. Het is goed dat jongeren zelf wagens bouwen en deelnemen aan de optochten. Dat is ook belangrijk voor de toekomst van het carnaval. Maar wat we niet willen is dat bewoners of mensen die naar de optochten komen kijken, hier overlast van ervaren. Of dat jongeren zichzelf en anderen in gevaar brengen door buiten de optochten om met wagens door de gemeente te rijden en tussen het verkeer van de wagens te springen of erop te klimmen. Ik reken op ieders gezond verstand. Dan hoeven we helemaal geen boetes uit te delen en blijft carnaval voor iedereen een leuk feest.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen