3.7 C
Deurne
vrijdag 2 december 2022
Home- DeurneSchilderij Deurnese kunstenaar Hans van Hoek gezocht

Schilderij Deurnese kunstenaar Hans van Hoek gezocht

Het schilderij ‘Kimono met Sint-Antonius van Padua’ van de Deurnese kunstenaar Hans van Hoek is zoek geraakt. Al sinds het jaar 2000 is het grote doek met een opvallende houten lijst onvindbaar.

Het Noordbrabants Museum in De Bosch wil het schilderij graag toevoegen aan de tentoonstelling van een aantal schilderijen van Hans van Hoek. De expositie die start op 21 september laat elf monumentale werken zien die de Deurnese kunstenaar in de afgelopen 35 jaar heeft gemaakt met als thema ‘Kimono’.

Kerkstraat

Hans van Hoek werd geboren in Deurne en groeide op in de Kerkstraat. In 1962 startte hij zijn opleiding aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Den Bosch, daarna ging hij verder met zijn opleiding bij Ateliers ‘63 in Haarlem. Hij leefde en werkte onder meer in Londen, Montreal in Canada en Barrydale, Zuid-Afrika. Vanaf 2008 woont hij weer in Deurne. Werk van Van Hoek is veel te zien in musea in binnen- en buitenland. Ook zijn een aantal van zijn werken opgenomen in verschillende collecties.

Tentoonstelling

Weet jij waar het schilderij is gebleven? Dan kun je contact opnemen met de conservator van het Noordbrabants Museum, Hans November via 073-6877877 of mail naar info@hnbm.nl. De tentoonstelling Hans van Hoek in het museum in Den Bosch is te zien van 21 september 2019 tot en met 19 januari 2020.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen