4 C
Deurne
dinsdag 27 februari 2024
Home- DeurneScouting Deurne viert 90-jarig jubileum met onder meer een reünie

Scouting Deurne viert 90-jarig jubileum met onder meer een reünie

Negentig jaar geleden richtte kapelaan Van Kemenade en Harrie van de Burgt de eerste Deurnese verkennersgroep op. Het was de start van wat nu Scouting Deurne is. In dit jubileumjaar staan onder andere een reünie en gezamenlijk zomerkamp op het programma.

De reünie vindt plaats op zaterdag 21 september en is bedoeld voor alle oud-leden en oud-leidinggevenden. Scouting Deurne vraagt een bijdrage van 6 euro aan ‘vroege vogels’. Dat wil zeggen: mensen die zich vóór 1 juni aanmelden. Daarna kost een toegangsbewijs 7,50 euro. Je krijgt hiervoor ook een speciale jubileum-drinkbeker en één consumptie.

In de aanloop hiernaartoe brengt Scouting Deurne verhalen over haar historie op de website. Het eerste is dat van de St. Paulusgroep. Die werd opgericht door kapelaan Van Kemenade en Harrie van de Burgt, die ook hopman was van deze verkenners. De allereerste bijeenkomsten vonden plaats op de zolder van het Sancta Maria klooster.

Scouting Deurne roept iedereen op om foto’s en verhalen uit diens tijd bij de scouting te mailen naar: reunie@scoutingdeurne.nl. Aanmelden voor de reünie kan op: scoutingdeurne.nl.

Foto: DeurneWiki

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen