8.8 C
Deurne
zaterdag 20 april 2024
Home- DeurneSfeervolle zesde editie FriDMGlive

Sfeervolle zesde editie FriDMGlive

Het Cultuurcentrum in Deurne was vrijdagavond het toneel van de zesde editie van FriDMGlive, een jaarlijks evenement met het beste lokale muzikale talent van Deurne en omgeving. Popkoor sKoor, Absence Without Leave, NICCI NOVA, Daniek & Eline en Fever zorgden voor een sfeervolle avond.

Het publiek kreeg zoals elk jaar een afwisselend programma voorgeschoteld van singer-songwriters en bands. De organisatie van FriDMGlive kijkt terug op een meer dan geslaagde zesde editie. Tim van der Weerden: “Het was te gek. Je hebt weleens van die avonden waarop alle puzzelstukjes goed in elkaar passen. Dit was zo’n avond. Het echte besef komt later pas.”

Groot applaus
Popkoor sKoor opende de avond met een aantal nummers. Het koor zong onder meer ‘What About Us’ van Pink en kreeg na de laatste noten een groot applaus van het publiek.

Recordhouder
Absence Without Leave is recordhouder in aantal optredens op FriDMGlive; de mannen speelden vrijdagavond voor de derde keer op het muziekfestival. Ze bewezen waarom. Liefhebbers van stevige gitaren kwamen prima aan hun trekken met de rocksongs van Absence Without Leave.

Hoog meezinggehalte
Ook voor Daniek & Eline was het niet de eerste keer op FriDMGlive. Zij waren er in 2015 ook al bij. Een hoog meezinggehalte was gegarandeerd met covers van onder meer Ed Sheeran en KT Tunstall.

Muisstil
In het voorprogramma van The Royal Music Night, tijdens Koningsnacht van dit jaar, maakte NICCI NOVA met haar band al veel indruk op de Markt in Deurne. Vrijdagavond flikte ze dat opnieuw in het Cultuurcentrum. De student van de Rockacademie in Tilburg en haar band kregen de zaal muisstil. Het publiek bekroonde haar eigen, Nederlandstalige nummers met een oorverdovend applaus.

Feestband
Maar er werd niet alleen maar aandachtig geluisterd. Feestband FEVER zette de zaal op zijn kop met zijn concept; het publiek bepaalt bij de sets van die band uit welke categorie ze nummers gaan spelen. Er kwamen onder meer nummers over dieren en feestplaten voorbij.

Bekijk hieronder een uitgebreid fotoverslag van FriDMGlive 2019:

Foto’s: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen