12.9 C
Deurne
zondag 25 september 2022
Home- DeurneSint Willibrorduskerk wordt voorbereid voor coronaproof kerkdiensten

Sint Willibrorduskerk wordt voorbereid voor coronaproof kerkdiensten

Pastoor Paul Janssen meldde deze week op zijn Facebookpagina dat hij druk bezig is met het schuiven met de stoelen in de kerk. “Ik dacht dat we een grote kerk hadden, maar de ruimte blijkt beperkt als de stoelen op anderhalve meter moeten staan”, schreef hij.

Er blijven van de 500 plaatsen zo’n 150 over, inclusief de zijbeuken, waar kerkgangers minder zicht hebt door de dikke pilaren. Voor veel kerken is dat aantal ruim voldoende, maar voor de Sint Willibrorduskerk Deurne, met een gemiddeld kerkbezoek van 250 mensen per zondagsviering, geeft dat meteen weer een nieuwe probleem: “wie mag wel en wie mag niet komen.” Hij had daarvoor diverse opstellingen in gedachten, meerdere keren met de stoelen geschoven en op bijgaande foto is te zien, dat hij er rekening houdt met “dat twee of meer mensen van hetzelfde gezin bij elkaar kunnen zitten”.

Hervatting

Premier Rutte maakte afgelopen woensdag bekend dat kerkdiensten vanaf 1 juli aanstaande mogen worden hervat en missen en diensten mogen worden gehouden met maximaal 100 mensen.

Foto: Facebookpagina Pastoor Paul Janssen

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen