12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurneSlagwerkgroep PadaM wil met ‘Trommel Inn’ mensen enthousiast maken voor percussie

Slagwerkgroep PadaM wil met ‘Trommel Inn’ mensen enthousiast maken voor percussie

Altijd al eens willen trommelen? Dan is de ‘Trommel Inn’ die wordt gehouden door percussiegroep PadaM misschien wel iets voor jeIedereen die kennis wil maken met percussiemuziek is op dinsdagavond 9 april welkom in het Hofke van Marijke in Deurne.

Ervaring in trommelen is niet noodzakelijk volgens initiatiefnemer Jef van den Boomen van PadaM: “Het enige dat deelnemers nodig hebben is enthousiasme en vervolgens kun je tijdens het evenement gewoon aansluiten en meetrommelen.” Met het evenement hoopt de groep nog meer mensen te bereiken die zich willen aansluiten bij PadaM.

Marktplaats
Een aantal jaar geleden kocht Van den Boomen op Marktplaats een aantal instrumenten en dat was het begin van de slagwerkgroep. “Mijn broer Marc werd instructeur en we ‘trommelden’ daarna wat mensen bij elkaar”, lacht Jef. “De meeste leden hadden al percussie-ervaring en zo kon de groep snel aan de slag.”

Van den Boomen herinnert zich dat na verloop van tijd ook Thija Maas uit Vlierden mee kwam spelen, die in 2022 op 67-jarige leeftijd overleed. “De repetities begonnen in een boerenstal waar de eerste ritme’ s bedacht werden. De bestaande en geïmproviseerde ritmes werden door Marc en Thija op papier uitgewerkt en iedereen kreeg bladmuziek.”

Er werd gezocht naar een naam voor de trommelaars; dat werd PadaM. Met een knipoog naar Edith Piaff, maar ook als verwijzing naar het geluid van een slag op de trom. Van boerenstal verhuisde de percussiegroep naar ORO, waar de leden een tijdelijk onderkomen werd aangeboden en waar de eerste optredens met veel enthousiasme werden ontvangen.

Evenementen en optredens
Inmiddels bestaat de vereniging uit dertien leden die elk verschillende slaginstrumenten bespelen. PadaM luistert diverse evenementen op en verzorgt ook optredens in instellingen en bij speciale gelegenheden. Onlangs traden ze op bij de start van de Heilight Parade en zorgden ze samen met de leden van Hebbes en het duo K-kwadraat voor een indrukwekkend hoor- en schouwspel.

Om zich voor te bereiden op hun optredens repeteert de groep in de oneven weken op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in het Hofke van Marijke aan de Rembrandt van Rijnstraat 5 in Deurne. Daar vindt ook op dinsdag 9 april de ‘Trommel Inn’ plaats van 20.00 tot 22.00 uur. Iedereen die mee wil trommelen, wordt gevraagd om zich van tevoren aan te melden door een mailtje te sturen naar via info@padam-percussie.nl.

Foto: PadaM

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen