11.3 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- VlierdenSlijptreinen op traject Eindhoven-Venlo voor een stiller spoor

Slijptreinen op traject Eindhoven-Venlo voor een stiller spoor

Om het spoor in goede conditie te houden en stiller te maken zal Prorail in de nachten van 3 tot 5 november 2018 slijptreinen inzetten  op het traject Eindhoven-Venlo. Omwonenden in Vlierden en Deurne kunnen hinder ondervinden van het slijpgeluid. Na het slijpen kan het treinverkeer een ander geluid maken maar dat zal na enkele weken weer verdwijnen.

Elk stuk spoor wordt een of twee keer per jaar geslepen door een slijptrein. De slijptrein rijdt een paar keer stapvoets over het spoor, waarbij hij enkele tiende millimeters van het spoor afslijpt. De vorm van de spoorstaven wordt zo hersteld, en oneffenheden verdwijnen. Slijptreinen rijden vooral ’s nachts zodat de treinenloop zo min mogelijk wordt verstoord.

Nadat de slijptrein klaar is, blijven er kleine ribbeltjes achter op de rails. Die zorgen voor een ander spoorgeluid. Na ongeveer 6 tot 10 weken is dat effect verdwenen: en dan is het geluid juist minder geworden. Het slijpen van het spoor zorgt dus uiteindelijk voor een stiller spoor.

Meer informatie is te vinden op de site van Prorail .

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen