11.4 C
Deurne
donderdag 18 april 2024
Home- DeurneSloop aan Fabriekstraat is gestart

Sloop aan Fabriekstraat is gestart

Op maandag 1 mei heeft wethouder Helm Verhees het startsein gegeven voor de sloop van de panden aan de Fabriekstraat 22 in Deurne.De gebouwen op deze locatie worden gesloopt om ruimte te maken voor de volgende fase van de bouw van woningen in het project Façade.

Van de panden aan de Fabriekstraat 22 wordt eerst het asbest verwijderd. Daarna worden de gebouwen en funderingen gesloopt. Tot slot wordt het terrein bouwrijp gemaakt. De panden werden tot voor kort tijdelijk gebruikt door de Stichting Factor Deurne West.

Project Façade
In de Spoorzone van Deurne worden, ten zuiden van het spoor, nieuwe woningen gebouwd binnen het project Façade. Op de plek waar eerst industriepanden stonden, verrijst een nieuwe woonbuurt in de wijk St. Jozefparochie. De eerste fase van het project is in 2016 opgeleverd en van fase 2 zijn de woningen ook bijna allemaal opgeleverd. De bouw van fase 3 start naar verwachting in het najaar. De volgende fase dient zich nu aan. In fase 4 worden 32 rij- en hoekwoningen gebouwd aan de Fabriekstraat en de daarachter gelegen Laurens Costerstraat en Steenovenweg. De verkoop van deze woningen gaat op 16 mei van start. Meer informatie is te vinden op www.facadedeurne.nl of op de Facebook-pagina FacadeDeurne.

Vervanging riolering
De planning is dat de bouw van de woningen in het laatste kwartaal van dit jaar start. Voordat het zover is, moet eerst het riool in het gebied aangepast worden. Het gaat om de riolering onder de L. Costerstraat, Fabriekstraat en Steenovenweg. De werkzaamheden starten na de zomervakantie. Er volgt nog een inloopbijeenkomst voor buurtbewoners en andere belangstellenden.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen