10.4 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneSnelheidscontroles ter bevordering van veiligheid

Snelheidscontroles ter bevordering van veiligheid

In een tijd waarin thuiswerken de norm is, zijn er minder weggebruikers dan voorheen. Toch gebeuren er nog regelmatig ongelukken. Alleen al in de afgelopen maand berichtte DMG zes keer over een ongeval, in twee gevallen overleed het slachtoffer. Om veilig weggebruik te bevorderen, houdt de politie regelmatig snelheidscontroles op drukke of ‘beruchte’ wegen.

Een voorbeeld van zo’n controle is die op de Milhezerweg. Deze vond plaats op 22 september binnen de bebouwde kom, op een tijdstip waarop veel kinderen daar fietsen om naar school te gaan. Bijna 200 mensen reden te hard.

Eén op vijftien te hard
Er passeerden 1367 voertuigen waarvan er 199 de maximaal toegestane snelheid van 50 km/h overschreden. Dit betekent dat ongeveer één op de vijftien automobilisten te hard reed. De hoogst gemeten snelheid lag met 76 km/h ruim 50% boven het toegestane tempo.

Boete
Bij een toegestane snelheid tot 100 km/h wordt een correctie van 3% gehanteerd. Dit houdt in dat mensen die tijdens de meting op de Milhezerweg harder dan 53 km/h hebben gereden, een boete op mat kunnen verwachten.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen