8.8 C
Deurne
zaterdag 20 april 2024
Home- DeurneSportclubs in Deurne krijgen van gemeente 500 euro om te investeren in...

Sportclubs in Deurne krijgen van gemeente 500 euro om te investeren in gezonde omgeving

Om sportverenigingen aan te sporen om te investeren in een gezonde en veilige omgeving, stelt de gemeente Deurne per club 500 euro beschikbaar. Hiermee kan bijvoorbeeld een rookvrije sportaccommodatie worden gerealiseerd of een gezonde menukaart en verantwoord alcoholgebruik in de sportkantine worden geïntroduceerd.

Sportclubs hebben volgens de gemeente een belangrijk rol in het stimuleren en activeren van een gezonde leefstijl: “Niet alleen door de sport zelf, maar ook door de omgeving waarin mensen sporten.”

Label ‘Veilig Sportklimaat’
Ook een veilig sportklimaat hoort daarbij. SV Deurne is daarin sinds kort officieel de eerste amateurclub in Nederland die al het label ‘Veilig Sportklimaat’ bezit. Hiermee laat je als sportvereniging zien dat je voldoet aan uiteenlopende veiligheidsaspecten. Voor het krijgen van het keurmerk moet de club wel aan een aantal eisen voldoen. Zo moet er bijvoorbeeld een vertrouwenspersoon bij de club zijn waar je laagdrempelig terecht kan.

Sport- en preventieakkoord
Om ervoor te zorgen dat sportclubs op verschillende manieren de sportomgeving gezonder en veiliger gaan maken, stelt Kei Goed Gezond Gelukkig Deurne stelt nu voor iedere sportvereniging een stimuleringsbudget van 500 euro beschikbaar. Het initiatief wordt gefinancierd vanuit de middelen van het sport- en preventieakkoord.

Per club wordt één keer budget toegekend en het bedrag moet worden ingezet voor een gezondere sportomgeving. De aanvragen moeten vóór 1 april 2023 worden ingediend. Alle informatie vind je op de website van de gemeente. Je kunt ook bellen met Jeroen Rongen via telefoonnummer 088 – 633 20 80 of mailen naar jeroenrongen@sportstuif.nl. Het budget aanvragen kan met E-herkenning via aanvraagformulier stimuleringsbudget gezonde sportomgeving.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen