4.3 C
Deurne
woensdag 7 december 2022
Home- DeurneSpuiterij Munsters Deurne opent duurzame spuitstraat

Spuiterij Munsters Deurne opent duurzame spuitstraat

Spuiterij Munsters in Deurne heeft een nieuwe duurzame spuitstraat in gebruik genomen. De nieuwe hal van 4000 vierkante meter staat aan de Vuurijzer 17 in Deurne en is op allerlei manieren duurzaam opgezet. Naast de nieuwe locatie heeft het Deurnese bedrijf ook nog een pand aan de Daalder 7 in Deurne.

Op zondag 1 september kun je een kijkje komen nemen in de nieuwe hal van Munsters. Het bedrijf houdt dan een open dag voor iedereen die geïnteresseerd is in de nieuwe stappen die het bedrijf heeft gezet.

Innovaties

Van 11.00 tot 16.00 uur zullen de werknemers van het bedrijf hun werkplek laten zien en uitleg geven over hun werkzaamheden en de installaties en innovaties die in het bedrijf te zien zijn. Daarnaast zal er een ‘mini-truckshow’ plaatsvinden met verschillende vrachtwagens die door het bedrijf gespoten zijn. Voor de kids is er een speciale ‘kindertruuk’ waarin ze kunnen spelen.

Werkaanbod bleef maar groeien

De Deurnese onderneming, die onder leiding staat van broer Koen Munsters en zus Yvonne Munsters-Vanlier, besloot ruim twee jaar geleden om uit te breiden. “Het werkaanbod bleef maar groeien, het was op een gegeven moment het groeipotentieel gaan benutten of stil blijven staan. We hebben gekozen voor dat eerste”, vertelt Yvonne Munsters-Vanlier.

Eigen schuur- en spuitautomaat

Vader, oprichter en voormalig eigenaar Bert Munsters, ontwikkelde jaren geleden een schuur- en spuitautomaat. Zoon Koen Munsters legt uit: “Deze gepatenteerde automaten die we verkopen onder de merknaam MPOmatic bij grote Europese voertuigproducenten en ook zelf in gebruik hebben, spelen een grote rol in het productieproces in onze nieuwe spuitstraat. Trailers worden grotendeels automatisch geschuurd en gespoten wat grote voordelen met zich meebrengt. De doorlooptijd is gedaald en de kwaliteit van het eindproduct is gestegen. Daarnaast is de milieubelasting door de uitvinding van ons pap fors gereduceerd en worden onze medewerkers niet meer belast met fysiek zwaar werk.”

Energieneutraal

De nieuwe productievestiging wordt verwarmd met bio-energie en is als eerste grote spuiterij in Europa geheel gasvrij. Yvonne Munsters-Vanlier vertelt vol trots: “Nog dit jaar liggen er zonnepanelen op het dak, waardoor we helemaal energieneutraal gaan werken.”

Veertig mensen

Bij Spuiterij Munsters werken bijna veertig mensen verdeeld over beide vestigingen. Het bedrijf bedient verschillende soorten klanten. Ook de particulier kan terecht met schades aan personenvoertuigen. “Daarmee is ons pap in 1981 begonnen en zijn eerste werknemer, gauw genoeg daarna aangenomen, is hier nu nog altijd verantwoordelijk voor het herstel aan personenauto’s”, legt Yvonne uit.

Zwaar wegtransport

De organisatie dankt haar groei in het laatste decennium aan de uitbreiding van activiteiten in het herstellen en spuiten van zware wegtransportmiddelen. Klanten komen uit de hele regio en ook steeds meer uit de rest van Nederland en het buitenland. Eigenrijders, kleine en grote transportbedrijven, dealerbedrijven en truck- en trailerfabrikanten als DAF Trucks, Knapen Trailers en Krone zijn al vele jaren klant bij Munsters.

Mede-eigenaresse Yvonne Munsters-Vanlier vertelt: “We zien onze klanten echt als partners en vinden het prettig om proactief met hen mee te denken om het eindproduct naar een steeds hoger plan te brengen. We zijn van mening dat onze innovatieve manier van denken en daar vervolgens ook naar handelen, een grote rol speelt in de groeistappen die we doormaken.” Broer Koen vervolgt, “Ondanks onze groei willen we wel het warme familiebedrijf blijven wat ons pap heeft opgebouwd. De mensen staan bij ons op één. Zij maken ons bedrijf”.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen