16.1 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
Home- St. JozefparochieSt. Jozefparochie klaar voor 75-jarig jubileum SJVV; Frank Lammers geeft startschot voor...

St. Jozefparochie klaar voor 75-jarig jubileum SJVV; Frank Lammers geeft startschot voor 10 dagen feest

Het zal weinig mensen ontgaan zijn in de St. Jozefparochie dat er iets staat te gebeuren. Vele huizen en zelfs hele straten in de wijk zijn versierd in de rood-witte kleuren van voetbalclub SJVV. Ook buiten de wijk verklappen versierde woningen dat het 75-jarig jubileumfeest van de club uit de Hei dit weekend losbarst.

“Op vrijdag 26 mei trappen we de jubileumfestiviteiten af met de kampioensreceptie en het openingsfeest. We hebben een special guest’; Frank Lammers. Hij zal het jubileumfeest openen en de SJVV’ers aankondigen en huldigen”, meldt de organisatie.

Meer dan voetbal
De club met inmiddels bijna 600 leden, is meer dan voetbal alleen, legt voorzitter Hans van Oosterhout uit: “Ja, je ziet het nu ook met het jubileum dat eigenlijk heel de wijk in touw is. Iedereen moet zich thuis kunnen voelen bij SJVV, iedereen is welkom. Of je nou goed of slecht kunt voetballen, jong of oud bent, dat is eigenlijk niet belangrijk.”

Tien dagen
Een feestje dat tien dagen lang duurt is niet zomaar geregeld, maar daar hebben de leden van SJVV dan ook goed de tijd voor genomen. “We zijn eigenlijk twee jaar geleden al begonnen met de eerste voorbereidingen en toen is er ook een jubileumcommissie opgericht. Want zoiets kun je niet alleen natuurlijk. We hebben van iedere afdeling binnen de vereniging iemand bereid gevonden om in die commissie te gaan zitten. De eerste ideeën zijn toen al bedacht en op tafel gelegd”, vertelt Van Oosterhout.

Dienstenveilingen
Ook de financiering van het hele feest is iets waar lang aan is gewerkt, weet Hans: “Met de artiesten die we op het programma hebben staan, moet je wel wat in kas hebben want die komen niet meer voor een 1000 euro. Samen met de Heikneuters zijn we opgetrokken en hebben we ook bekeken hoe we de financiën rond konden krijgen. We zijn begonnen met samen dienstenveilingen organiseren, de sponsorloop, de jeugd heeft ook geld bij elkaar gebracht en zo zijn er allerlei activiteiten geweest de afgelopen twee jaar om een mooi startbudget te hebben voor de komende maand.”

Emptyfield
Vrijdagavond start het feest van SJVV in de St. Jozefparochie met de kampioensreceptie en zal Frank Lammers de officiële opening verrichten. “We trappen af met het eren van onze kampioenen van het seizoen 2022-2023. Daarna gaan we rond 20.30 uur door met het openingsfeest en zal de regionaal bekende band Emptyfield optreden met in hun gelederen oud-SJVV-leden Johan en Thijs.

MiniMasters
De dag erop is er zaterdag 27 mei de Jeugdprofdag, waarbij de jongeren in de ochtend en middag zich kunnen uitleven op luchtkussens en bij verschillende voetbalactiviteiten. Ook wordt er speciaal bezoek verwacht die dag. In de avond is er het SJVV Sport Gala met feestband Lijn 7. Zondag 28 mei vinden de MiniMasters plaats bij SJVV. Bij dit 5 tegen 5 toernooi wordt gestreden in minimaal vier speelklasse, zodat iedereen op eigen niveau kan meespelen. Het toernooi begint rond 11.00 uur en de  prijsuitreiking vindt plaats om 17.00 uur, aansluitend is er een after-party met DJ Tom van Leeuwen.

SJVV talkshow
De ouwe rotten bij SJVV komen maandag 29 mei aan hun trekken tijdens de Veteranendag. Er wordt een 5 tegen 5 toernooi gehouden en er kan gesmuld worden van alles dat van de BBQ komt. Ook aan de vrouwen bij de voetbalclub is gedacht. De damesafdeling van SJVV bestond afgelopen jaar 50 jaar en daarom wordt een reünie gehouden op dinsdag 30 mei. Tijdens deze avond zal Rick de Rooij aanwezig zijn, samen met Kika van Es. “We hebben een damesvoetbal-gerelateerde quiz en een SJVV talkshow. Verder zal deze avond vooral in het teken staan om leuke herinneringen op te halen en weer eens goed met elkaar bij te kletsen onder het genot van een hapje en drankje”, vertellen de leden SJVV.

Penaltybokaal
Op woensdag 31 mei wordt in de St. Jozefparochie gestreden om de penaltybokaal waarvoor de club een profkeeper heeft weten te strikken: “Het was nog even spannend maar na de klinkende overwinning afgelopen zondag van Excelsior op Fortuna komt Stijn van Gassel bij ons keepen! Hij is uitgeroepen tot de Pro Excelsior Speler van het jaar 2023. Stijn keept nu 2 jaar bij Excelsior waarmee hij vorig jaar promoveerde naar de Eredivisie, daarvoor keepte hij 7 jaar bij Helmond Sport.”

SJVV Rood&Wit feest
De jubileumwedstrijd volgt op donderdag 1 juni met verschillende kampioensteams en onder meer een wedstrijd tussen de kampioenen van 2003-2004 tegen de kampioenen van 2011-2012. Aansluitend zal er een wedstrijd gespeeld worden met verschillende bekende spelers. Op vrijdag 2 juni wordt Sportpark De Dreef omgetoverd in Camping SJVV en daarna breekt het finaleweekend aan van het jubileumfeest. Op zaterdag 3 juni is er het SJVV Rood&Wit feest met optredens van de Party Animals, René Schuurmans en feestband The Night Flight.

Jubilarissen
Zondag 4 juni wordt gestart om 11.00 uur met een brunch. Tussen 13.00 en 14.00 uur worden verschillende jubilarissen geëerd. Dick van Goch, Toon van Goch en Harry van der Heijden zijn 75 jaar lid, Jan van Moorsel en Sjaak Venner 60 jaar, en Rinie Munsters en Piet Beekman 50 jaar. Aansluitend is er de receptie en een optreden van internationale scheidsrechter en ondernemer Bas Nijhuis. Hij spreekt over thema’s die zowel terugkomen in het bedrijfsleven als sport: samenwerking, vertrouwen, leiderschap, mensenkennis en omgaan met verschillende culturen. Tot slot is er de prijsuitreiking van de jubileumloterij en wordt rond 18.00 uur tien dagen feest voor het 75-jarig jubileum van SJVV afgesloten.

Foto’s: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen