8.5 C
Deurne
woensdag 21 februari 2024
Home- DeurneStaatssecretaris Keijzer praat met Deurnese ondernemers over gevolgen coronacrisis

Staatssecretaris Keijzer praat met Deurnese ondernemers over gevolgen coronacrisis

Drie Deurnese ondernemers hebben maandag 1 maart in Deurne een gesprek gehad met staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken over de gevolgen van de coronacrisis voor hen. Keijzer kwam op uitnodiging van CDA Deurne om rechtstreeks van lokale ondernemers te horen met welke problemen zij zitten door de verschillende coronamaatregelen.

Het werkbezoek dat plaatsvond in het Klein Kasteel van Deurne aan het Haageind is een vervolg op de noodkreet voor startende lokale ondernemers die door de CDA-fracties in de Peel en Kempen werd gedaan en mede werd ondertekend.

Schoonheidssalon
De drie ondernemers die als voorbeeld van alle ondernemers in de regio aan tafel waren gevraagd om in gesprek te gaan met staatssecretaris Mona Keijzer om hun situatie voor te leggen, waren schoonheidsspecialiste Monique van Bakel en ondernemers Bart Witteveen en Jan van den Eijnden. Van Bakel die een schoonheidssalon aan huis heeft, legde uit dat zij voor de hulppakketten zoals de TOGS (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren) of TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten) niet in aanmerking komt. Door verplichte sluiting loopt ze inkomsten mis terwijl de maandelijkse rekeningen wel gewoon doorgaan.

Omzetcijfers
Ook Bart Witteveen gaf aan niet aanmerking te komen voor de NOW-regeling maar hij moet wel zijn personeel doorbetalen. Omdat zijn restaurant begin 2020 is gestart, zijn er nog geen omzetcijfers uit eerdere jaren waardoor hij misgrijpt bij de regeling. De inkomsten die er nog wel zijn uit het afhalen en brengen van maaltijden zijn maar beperkt.

Eén concern
Voor Jan van den Eijnden ligt de situatie nog wat ingewikkelder. Hij komt niet in aanmerking voor het derde steunpakket NOW3 omdat zijn varkenshandel en horecabedrijf als één concern gezien worden. Ondertussen heeft het horecabedrijf van Van den Eijnden wel degelijk te maken met een flinke omzetdaling terwijl het personeel gewoon doorbetaald moet worden.

De met de staatssecretaris besproken onderwerpen die niet direct door haar konden worden beantwoord, neemt ze mee naar Den Haag om te zorgen dat hierop alsnog antwoorden komen. Ook is een vervolgafspraak gemaakt met dezelfde ondernemers om er voor te zorgen dat de problematieken waar ze mee zitten onder de aandacht blijven van politiek Den Haag.

Foto: CDA Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen