12.6 C
Deurne
donderdag 6 oktober 2022
Home- DeurneStation Deurne doet mee aan Engelse verkiezing mooiste spoorwegstation

Station Deurne doet mee aan Engelse verkiezing mooiste spoorwegstation

Het spoorwegstation in Deurne doet mee aan de Engelse wedstrijd om de ‘ACoRP’s Community Rail Awards 2019’. Dat zijn de prijzen voor de stations met de mooiste aankleding. Woensdag 7 augustus werd bekendgemaakt dat het Deurnese station ook bij de genomineerden hoort in de categorie ‘It’s Your Station’.

De wedstrijd is eigenlijk vooral bedoeld voor kleine en middelgrote stations van Engeland, maar Michel Lintermans (52), voorzitter van Stationspark Deurne, heeft de stoute schoenen aangetrokken en ook het Deurnese station opgegeven. “Ik heb altijd goede contacten gehad met de ‘Rail Communities’ in Groot Brittannië en had zoiets van, we gaan het gewoon proberen. In Nederland heb je zo’n soort verkiezing voor kleine en middelgrote stations niet dus dan maar in Engeland,” vertelt Lintermans.

Aantrekkelijker en groener

De ‘ACoRP’s Community Rail Awards’ worden dit jaar voor de vijftiende keer uitgereikt als erkenning voor iedereen die bijdraagt aan het verbeteren van de verschillende stations en de omgeving er van. Michel Lintermans legt uit: “Er zijn verschillende categorieën waarin ‘awards’ worden uitgereikt. Dus we maken echt wel serieus kans. Het zou een mooie beloning zijn voor het harde werk dat we hebben verricht om het station in Deurne aantrekkelijker en groener te maken.”

Knooppunt

Station Deurne is een knooppunt waar elke dag ongeveer 5000 reizigers met de trein en de bus langskomen. Volgens Lintermans is het daarom belangrijk dat Station Deurne een prettige omgeving is waar mensen zich op hun gemak en veilig voelen: “We hebben in de afgelopen tijd al veel kunnen realiseren zoals de vijver, het watertappunt, de zwerfboekenkast en er zijn weidebloemen langs het spoor ingezaaid, bloemenperkjes aangelegd en bomen geplant.”

Wim Sonneveld

Ook voor kunst en geschiedenis is een plek: “We hebben bijvoorbeeld het elektriciteitshuisje bij de fietsenstalling van aan de Fabrieksstraat bekleed met mooie oude foto’s van station Deurne en vrolijke, kleurrijke bloemen. Verder is er de glazen plaat gekomen met daarop de tekst van het lied van Wim Sonneveld en een echte eyecatcher is natuurlijk ook de muurschildering De Kronieken van Deurne,” legt Lintermans van Stationspark Deurne uit. Op die wand van tweehonderd vierkante meter staan bekende personen en plekken afgebeeld zoals bijvoorbeeld De Gouden Helm en Deurnenaren zoals Monic Hendrickx, pastoor Paul Janssen, Davy Denkers, Mark Jöris, Thea Mansvelders, Sjoerd Verbeem, Marjolein Teepen en Ernst Jansz.

De genomineerden voor de ‘ACoRP’s Community Rail Awards’ worden bekend gemaakt op 7 augustus. De uitreiking van de ‘awards’ vindt plaats tijdens het ‘Community Rail Awards gala dinner’ in het Britse Telford op 3 oktober dit jaar.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen