5.6 C
Deurne
dinsdag 6 december 2022
Home- DeurneStichting Taxus Taxi springt gat in de lucht; dit jaar toch een...

Stichting Taxus Taxi springt gat in de lucht; dit jaar toch een beperkte inzameling

Nog geen twee weken geleden werd door Stichting Taxus Taxi bekendgemaakt dat er door de hoge kosten dit jaar geen taxusinzameling zou plaatsvinden. Maar doordat afgelopen weekend een van de afnemers van het snoeisel zich meldde met de vraag of de stichting toch nog een beperkte hoeveelheid taxus kan aanleveren, wordt vanaf zaterdag 25 juni alsnog in aangepaste vorm weer snoeisel ingezameld.

De mensen bij Taxus Taxi sprongen door het goede nieuws een gat in de lucht. “De vraag van de afnemer komt als een geschenk uit de hemel. Desondanks voelt de hele situatie ook als een rollercoaster. Eerst zitten we maanden in spanning met de vraag of de inzameling door kan gaan. Vervolgens hakken we de knoop door en kunnen we beginnen met de afsluiting van wat al was opgezet voor 2022. Nog geen twee weken later kunnen we aankondigen dat er vanaf  25 juni toch een aangepaste inzameling gaat plaatsvinden”, vertelt Werner Toonen van de stichting die zich al sinds 2008 inzet voor de strijd tegen kanker.

Snoeischaar
Voordat iedereen nu meteen met de snoeischaar naar buiten rent, wil Toonen nog wel benadrukken dat het om een beperkte hoeveelheid taxus gaat die alsnog kan worden ingezameld: “De afnemer die zich heeft gemeld voor het taxusgroen kan dit jaar slechts 125.000 kilo snoeisel verwerken, een kwart van de hoeveelheid die normaal door Taxus Taxi wordt ingezameld.”

Beperkt werkgebied
Dit betekent ook dat Stichting Taxus Taxi maar in een beperkt werkgebied actief zal zijn en dat de inzameling zal stoppen zodra de benodigde hoeveelheid bereikt is. “Bekijk daarom voordat je gaat snoeien eerst of Taxus Taxi dit jaar bij jou langs komt om het snoeisel op te halen. Dit kan eenvoudig door middel van het invoeren van je postcode op www.taxustaxi.nl”, legt Werner Toonen uit.

Verwarrend
Hij is blij dat er toch nog iets gedaan kan worden dit jaar: “Niet alleen voor ons, maar zeker ook voor onze trouwe taxus donateurs is dit ontzettend verwarrend. We leven op dit moment blijkbaar in een wereld waarin weinig zeker is. Ook wij ondervinden dat nu. Ondanks de gemengde gevoelens willen wij deze kans aangrijpen en daarmee een kleine inzameling op touw zetten.”

Geen inzamelpunten
De kosten voor het inzamelen en verwerken van het taxussnoeisel zijn op dit moment hoger dan ooit. Daarom heeft Taxus Taxi om toch in te kunnen zamelen pijnlijke keuzes moeten maken, legt Toonen uit: “Een van die keuzes is om dit jaar niet te werken met uitgifte- en inzamelpunten. Daarnaast zullen we de kantoorbezetting moeten reduceren naar bijna nihil.”

Online
Dit betekent dat de stichting telefonisch niet bereikbaar zal zijn. Een afspraak maken om snoeisel op te halen is alleen online mogelijk. “We weten dat deze maatregel mensen treft die niet met een computer overweg kunnen. Het doet dan ook pijn dat deze maatregel effect zal hebben op de service die mensen van ons gewend zijn. Helaas kunnen wij niet anders”, vertelt Werner Toonen. Voor vragen blijft de stichting via email bereikbaar.

Foto: Stichting Taxus Taxi

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen