17.7 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneStorm richt veel schade aan in gemeente Deurne

Storm richt veel schade aan in gemeente Deurne

Hoewel de storm op dinsdagavond 4 juni maar van korte duur was, heeft deze toch veel schade aangericht in de gemeente Deurne. In de Veenmossingel waaide een boom om en belandde op een huis.

Ook op andere plaatsen in Deurne was het raak zoals op de hoek van de Fitissingel en de Kraanvogel, de Zonnedauw, het Heiakkerpad en op de hoek van de Europastraat met de Veldstraat. In Liessel waaiden bomen om aan de Monseigneur Berkvensstraat, Berksedijk en ook aan de Molenweg was een boom niet opgewassen tegen het natuurgeweld en zorgde met zijn val voor een kapotte waterleiding.

Verder zijn er veel meldingen van afgewaaide dakpannen en meldden verschillende mensen via social media dat de stroom korte tijd was uitgevallen op de Snoertsebaan en Berksedijk.

Extreem weer

De brandweer had rond 21.00 uur al uit voorzorg de procedure ‘Extreem Weer’ opgestart zodat alle brandweerposten stand-by zouden staan om de vele meldingen van de meldkamer te verwerken. Hiervoor zijn ook extra centralisten opgeroepen om de meldkamer van brandweer Oost-Brabant te bemannen. Ondanks deze maatregelen kan het door het grote aantal schademeldingen zijn dat niet iedereen direct te woord kan worden gestaan.

Risico

Hulpdiensten zijn vannacht nog op verschillende plaatsen in de gemeente Deurne bezig met zaagwerkzaamheden om takken te verwijderen die een risico vormen door alsnog naar beneden te vallen. Ook worden grote takken die het verkeer belemmeren nog vannacht verwijderd.

Foto’s: DMG – Martien van Dam, Michel Aarts, Eric Senders, Image’n Media, Facebook: Monique Welten-Strijbosch, Wilma Knapen de Jong

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen