18.1 C
Deurne
vrijdag 7 oktober 2022
Home- DeurneStorm van 4 juni eist in Deurne 428 bomen op

Storm van 4 juni eist in Deurne 428 bomen op

De storm van dinsdag 4 juni heeft in heel de regio een spoor van vernieling achter gelaten. In de gemeente Deurne moesten door het noodweer tot nu toe 428 bomen geruimd worden en er moeten op sommige plaatsen nog loshangende takken worden verwijderd. De kosten van het opruimen zijn nog niet duidelijk maar de schade in heel Zuidoost-Brabant wordt geschat op enkele miljoenen.

In Deurne werden door omgewaaide bomen ook waterleidingen en grondkabels losgetrokken en werden verkeersborden en hekwerken beschadigd. Hoewel het bedrag van de opruimkosten in Deurne nog niet bekend is, kan wel een vergelijking worden gemaakt met de hoeveelheid geruimde bomen in andere gemeenten en de kosten die zij daarvoor hebben gemaakt.

Kosten

In Helmond moesten 75 bomen worden gekapt of opgeruimd wat 125.000 euro kostte. In Nuenen werden dezelfde kosten gemaakt voor het ruimen van 120 bomen en in Bergeijk waar 160 bomen omgingen, was het schadebedrag 140.000 euro.  Het aantal verloren bomen in Deurne ligt een stuk hoger dan in de andere gemeenten in de regio, de teller staat nu op 428 bomen.

Drie plekken

Tijdens de storm op 4 juni werd de gemeente Deurne vooral op drie plekken geraakt: hoek Veghelse dijk, Berktseweg en Griendtsveenseweg, hoek Koolhof/Heiakker en de hoek van de Bruggenseweg. In de Veenmossingel waaide een boom om en belandde op een huis. Ook op andere plaatsen in Deurne was het in juni raak zoals op de hoek van de Fitissingel en de Kraanvogel, de Zonnedauw, het Heiakkerpad en op de hoek van de Europastraat met de Veldstraat. In Liessel waaiden bomen om aan de Monseigneur Berkvensstraat, Berksedijk en ook aan de Molenweg was een boom niet opgewassen tegen het natuurgeweld en zorgde met zijn val voor een kapotte waterleiding.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen