4.5 C
Deurne
dinsdag 29 november 2022
Home- DeurneStukken grond in Deurne ernstig vervuild

Stukken grond in Deurne ernstig vervuild

Een aantal stukken grond in Deurne zijn zo ernstig vervuild, dat ze voor mensen gevaarlijk kunnen zijn. Dat staat in een onderzoek van LocalFocus en Follow The Money (FTM).

Het gaat in Deurne onder meer om een stuk grond aan de Industrieweg. Op dit soort vervuilde grond is bijvoorbeeld asbest gebruikt, zijn voormalige stortplaatsen geweest, is afval van chemische wasserijen aanwezig of er zijn looddeeltjes aangetroffen. Volgens het onderzoek is er ook ernstige bodemvervuiling geconstateerd aan de Indumastraat, Amperestraat en Liesselseweg. Op sommige van de vervuilde plekken bestaat nog kans dat de vervuiling zich uitbreidt.

Deadline

De plekken moeten voor 2020 allemaal schoongemaakt zijn omdat de overheid heeft vastgesteld dat ze een risico kunnen vormen voor mensen, de natuur of dat de vervuiling zich kan verspreiden. Rijkswaterstaat heeft laten weten dat het waarschijnlijk niet lukt om de deadline van 2020 te halen.

Provincie

De stukken vervuilde grond vallen onder verantwoordelijkheid van de Provincie die met het Rijk heeft afgesproken dat alle vervuilde plaatsen voor 1 januari 2021 gesaneerd moeten zijn of dat de risico’s onder controle zijn. In totaal zijn er 137 ernstig vervuilde stukken grond in de provincie Noord-Brabant.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen