8.3 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneSubsidie voor kosten opruimen drugsafval in 2017 van Provincie

Subsidie voor kosten opruimen drugsafval in 2017 van Provincie

Grondeigenaren die in 2017 kosten hebben gemaakt voor het opruimen van drugsafval kunnen die kosten tot 5 juli  maximaal voor de helft terug vragen via een subsidie bij de provincie (www.subsidiedrugsafval.nl). Op deze site is ook meer informatie te vinden over de subsidie.

In de provincie komt het namelijk geregeld voor dat er drugsafval wordt gedumpt. Het gaat dan om gevaarlijke stoffen die de gezondheid schaden en de bodem of het water kunnen verontreinigen. Omdat de veroorzaker van de drugsdumping meestal niet is te achterhalen draait de eigenaar van de grond waarop het afval is gedumpt op voor de kosten voor het opruimen ervan. De subsidie van de Provincie die aangevraagd kan worden bedraagt maximaal de helft van de gemaakte opruimkosten.

Bij de vondst van drugsafval wordt gewaarschuwd om uit de buurt te blijven en niet zelf het afval op te ruimen maar bel 0900-8844. Politie en brandweer komen dan een controle uitvoeren en indien het om drugsafval gaat komt de Omgevingsdienst voor afvoer en eventueel reinigen van de omgeving.

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen