2.6 C
Deurne
maandag 5 december 2022
Home- DeurneSupermarktketen Aldi wil Haageind 40 slopen voor extra parkeerplaatsen

Supermarktketen Aldi wil Haageind 40 slopen voor extra parkeerplaatsen

Het huis met bijbehorende stallen dat nu nog staat aan het Haageind 40, zal over enige tijd verdwijnen. Tenminste als het tenminste aan Aldi ligt.

De supermarktketen heeft het pand van bloemisterij van Deursen aan de Veldstraat gekocht om daar een nieuwe supermarkt te openen. Omdat er maar weinig parkeerplaatsen bij deze winkel beschikbaar zijn, heeft men een optie op koop van het perceel op de hoek van de Veldstraat en het Haageind genomen. Na aankoop wil Aldi de gebouwen slopen om plek te creëren voor extra parkeerplaatsen voor de nieuwe supermarkt.

Omwonenden
Omwonenden van bloemisterij van Deursen maken al enige tijd bezwaar tegen de plannen van Aldi, ze vrezen dat hun woongenot achteruit zal gaan met een grote supermarkt voor hun deur. De overlast zal veroorzaakt worden door het drukkere (vracht)verkeer, zo vrezen zij. Tot nu toe lijken de bezwaren van de omwonenden niet door het bestuur van de gemeente te worden gehoord.

Gemeenteraadsvergadering
Dinsdag stond dit onderwerp op de agenda van de maandelijkse Gemeenteraadsvergadering. Het bleek vooral bij Theo Hikspoors van Progressief Akkoord / Groen Links zwaar op de maag te liggen. Hij gebruikte grote woorden richting wethouder Verhees. Die zou volgens Hikspoors misbruik hebben gemaakt van zijn mandaat als wethouder door Aldi op alle fronten ruim baan te geven om haar plannen te realiseren. De discussie ging vooral over het wel of niet moeten wijzigen van het bestemmingsplan voor Haageind 40.

Sloop
Vooral de sloop van de bestaande bouw gaat Hikspoors aan het hart. Dit karakteristieke pand is volgens hem de toegang tot het Haageind, het vertegenwoordigt nog een stukje ‘oud Deurne’. Daar zou nu dan een foeilelijke parkeerplaats voor terugkomen. Wethouder Verhees was zich dinsdag duidelijk van geen enkel kwaad bewust. Hij is van mening dat hij gewoon de wet volgt zoals dat van een wethouder wordt verwacht. Op donderdag hebben beide heren een overleg en daarna zal duidelijk zijn of de politieke kou uit de lucht is over dit onderwerp.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen