9.6 C
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneSV Deurne laat zege op EHC ontglippen in Hoensbroek (2-2)

SV Deurne laat zege op EHC ontglippen in Hoensbroek (2-2)

Op voorhand zou iedereen aan SV Deurne-zijde genoegen nemen met een gelijkspel bij het na de winterstop sterk opererende EHC. Maar toen het na 4 minuten en 12 seconden 0-2 in het voordeel van Deurne stond, leek het een mooie middag te worden. Uiteindelijk lieten de blauwwitten toch twee kostbare punten in Hoensbroek liggen en werd de eindstand 2-2.

Giel Knijnenburg verving linksachter de afwezige Mark Kuijpers en Thijs Matheij speelde op de positie van de geblesseerde Redwan El Idrissi. Dennis Groen was wel erbij, omdat het beroep tegen zijn schorsing succesvol was.

Polletje
Twee keer was Stefan van der Werf de gevierde man. De eerste keer al na 34 seconden, toen een bal door de verdediging van EHC slecht werd verwerkt en deze via een polletje ineens voor de voeten van de spits belandde, die geen moment aarzelde en de bal over de ver voor zijn doel staande keeper wist te chippen.

Prima aanval
Na 4 minuten mocht Dennis Groen in de buurt van de rechter cornervlag een vrije trap nemen, Stefan van der Werf kwam goed voor zijn man en kopte de bal fraai binnen. Nauwelijks vijf minuten later had Joris van den Heuvel de ideale kans om een prima aanval over de linkerflank binnen te schieten en de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien, maar zijn schot werd door de doelman van EHC uit de hoek gehaald.

Eén kansje
SV Deurne bleef de betere ploeg met een harde schuiver van Gert Swinkels van buiten de zestien, die door de keeper niet goed kon worden verwerkt, maar de rebound was net te kort voor van der Werf om zijn derde te laten aantekenen. EHC zette daar in het eerste half uur slecht één kansje tegenover en raakte zichtbaar gefrustreerd over de gang van zaken. Dat leidde in een kort tijdsbestek tot een viertal gele kaarten.

Deurnese muur
Kort voor de rust belandde een vrije trap van EHC in de Deurnese muur en kon van der Werf een counter na een lange rush geen vervolg geven met een doelpoging, zodat een goed georganiseerd SV Deurne met 0-2 naar de kleedkamer mocht.

Felle start
Zoals te verwachten startte EHC de 2e helft fel en dat leidde al na vijf minuten tot de aansluitingstreffer, waarbij de defensie van Deurne er niet goed uitzag en Peter Strijbosch de inzet vanaf links in eerste instantie nog wist te keren, maar kansloos was op de rebound van een van de EHC spelers 1-2.

Afkoelingsperiode
Kort daarna ontving Julien Kachala van EHC na een stevige ingreep tegen Thijs Matheij zijn tweede gele kaart en mocht hij de kleedkamer gaan opzoeken. EHC reageerde furieus richting scheidsrechter en een aantal Deurne-spelers, zodat de scheidrechter zich genoodzaakt zag iedereen naar de kleedkamers te sturen voor een afkoelingsperiode van 10 minuten.

Onrustig
Bij de wedstrijden tussen EHC en Deurne gebeurt altijd wel wat, hadden de spelers onderweg in de auto nog tegen elkaar gezegd, zo ook vandaag. Na de gedwongen extra pauze ging EHC met een man minder alles of niets spelen en bleef veel druk zetten op de Deurne-spelers, die zoals wel vaker onrustig werden door de man-meer situatie.

Buitenspelluchtje
In de 59e minuut ging een gevaarlijk genomen corner van EHC maar net voor het doel van Deurne langs, maar twee minuten later was het toch 2-2 na een doelpunt met een buitenspelluchtje. Grensrechter Thijs Wismans vlagde terecht voor buitenspel van de aanvaller van EHC, maar de scheidsrechter verklaarde dat de dieptepass van EHC door Yuri Veeneman van richting was veranderd en er daardoor een nieuwe situatie was ontstaan. Zuur voor Yuri, die wederom een dijk van een wedstrijd speelde.

Onder controle
In de 64e minuut werd een goed schot van Swinkels wederom gepareerd door de EHC- goalie en kreeg een goede actie over links van de net voor Sam Schaefer ingevallen Bart van Berlo geen vervolg. Nadat EHC was nog een keer gevaarlijk doorkwam kreeg Deurne de wedstrijd in de laatste 20 minuten weer onder controle en had het de overwinning alsnog naar zicht toe kunnen trekken. Jasper Aarts was Giel Knijnenburg komen vervangen om deze intentie te benadrukken.

Blessuretijd
Stefan van der Werf zag een kopbal na een voorzet van Gert gered worden, Yuri Veeneman besloot een lange rush met een schot hoog over en in de blessuretijd wist Jasper Aarts Stefan in stelling te brengen, maar die zag zijn knal uit de draai net over de lat scheren. Zo bleef het 2-2 en was het algehele gevoel dat er twee kostbare punten in Hoensbroek waren blijven liggen.