7.4 C
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneSV Deurne pakt eindelijk weer 3 punten in Brunssum bij Limburgia (0-1)

SV Deurne pakt eindelijk weer 3 punten in Brunssum bij Limburgia (0-1)

Met heel veel (basis) spelers afwezig en geblesseerd (El Idrissi, Van der Werf, Van der Steen, Sabbar, Louwers, Van den Heuvel en Van der Steijn), een heel jonge bank en een opstelling met Matheij als wingback, Luuk Veeneman op het middenveld en een aanvalsduo met Yagkoubi en Luwawa, begon SV Deurne direct goed aan de wedstrijd wat in de 3e minuut al een penalty opleverde die keurig werd binnengeschoten door Luwawa. De 0-1 bleek de ruststand en ook de eindstand, maar de wedstrijd was allerminst saai.

Wedstrijdverslag door gastschrijver Erwin Boerenkamps

Deze match was ook het debuut in het slot van de wedstrijd voor Giel Knijnenburg die zijn inzet bij Deurne 2 beloond zag worden met een invalbeurt bij Deurne 1. Bij een corner werd de overtreding begaan op Steeghs en werd de penalty niet door Groen genomen maar werd deze aan Luwawa gegund die met zijn laatste wedstrijden voor Deurne bezig is. De penalty werd goed binnengeschoten: 0-1.

Buitenspelgoal
Limburgia zette hoog druk en ging vol voor de aansluitingstreffer. In de 17e minuut werd terecht gevlagd bij een buitenspelgoal van Limburgia, na enig protest legde Limburgia zich hierbij neer. Keeper Verhoeven kon zich enkele keren onderscheiden met goede reddingen op met name afstandsschoten. Rust 0-1.

Grootste kans
In de 2e helft hetzelfde beeld. Rond de 60e minuut werd Yagkoubi en Matheij vervangen door Bijsterveld en Nijssen. Snel daarna volgde de grootste kans voor Deurne: op aangeven van Kuijpers kapte Luwawa zich goed vrij waarbij zijn tegenstander weggleed maar in plaats van richting de keeper te stormen schoot Luwawa waarop de keeper met moeite redde. Uit de corner kopte Luuk Veeneman hard maar net over.

Tackle
Rond 75e minuut vielen Schaefer en D. Knijnenburg in voor Luwawa en Yuri Veeneman. Kort daarop zwijnde Deurne want Luuk Veeneman zette een tackle in net in het strafschopgebied waarbij hij bal en speler raakte maar de scheidsrechter wuifde het voorval weg ondanks de roep vanuit Limburgia.

D-day
De laatste 10 minuten golfde het spel op en neer waarbij Giel Knijnenburg nog mocht invallen. Deurne hield stand en kon eindelijk weer eens drie punten bijschrijven. Volgende week staan de blauw-witten tegenover Heeze en is het bij SV Deurne tegelijkertijd D-day in de vorm van de seizoen-afsluiting met de huldiging van de jubilarissen en de onthulling van de vrijwilliger, supporter en speler van het jaar. De genomineerden voor selectiespeler van het jaar zijn: Robin Verhoeven, Luuk Veeneman, Joris van den Heuvel en Stefan van de Werf.