6.9 C
woensdag 24 april 2024
Home- DeurneSV Deurne zwaar onderuit tegen Venlosche Boys ondanks goede eerste helft (0-3)

SV Deurne zwaar onderuit tegen Venlosche Boys ondanks goede eerste helft (0-3)

In een (zeker in de eerste helft) aantrekkelijk duel werd SV Deurne uiteindelijk toch verdiend met 0-3 geklopt. De grote uitslag doet anders vermoeden, want zeker in de eerste helft waren de ploegen gelijkwaardig.

Wedstrijdverslag door Jos Aarts

Een met veel jeugd in het team SV Deurne begon prima aan de wedstrijd en legde oogstrelende aanvallen op de mat, dit leidde tot kansen en kansjes van de zeer actief opererende Sam Schäefer en Gert Swinkels, maar helaas voor de thuisclub geen doelpunten. Ook de tegenstander legde met verzorgd spel een prima wedstrijd op de mat, maar tot de rust leidde dit alles tot een blijvende bril stand, in een zeer zeker aantrekkelijk duel.

Gevaarlijke counters
Eigenlijk begon de tweede helft vergelijkbaar, waarbij het duidelijk werd dat Venlosche Boys de sterkhouders aan Deurnese kant, Luuk Veeneman en Dennis Groen wat beter in de tang namen en steeds meer met gevaarlijke counters met name via Bob Hoveling en Sergi Simons de overhand kregen, was het wachten op het eerste (tegen) doelpunt. Dat viel dan op het uur en wie anders dan Bob Hoveling was de maker: 0-1.

Alleen kansen
SV Deurne raakte niet in de war en kreeg een paar mogelijkheden waarbij die van Luuk Veeneman de grootste was, alleen kansen en geen doelpunten doet wat met vertrouwen… en toen SV Deurne nood gedwongen moest gaan wisselen, opnieuw jeugd (Siem Nijssen en Giel Knijnenburg) tegen jeugd (Daan Knijnenburg en Thijs van der Heijden) kantelde de wedstrijd.

Leermomentjes
Het hechte collectief van Venlosche Boys tegen het jeugdig opportunisme van SV Deurne gaf verschillende mogelijkheden voor de gasten. Uiteindelijk werden er twee, beide door Bob Hoveling, benut, dat deze helaas ontstonden door wat foutjes in de achterhoede zijn eerder leermomentjes dan kritiek, hoe het ook zij de eindstand 0-3 klinkt hard en duidelijk.

Extra power
Een lichtpuntje voor de thuisclub was wel dat de lang geblesseerden Job Steeghs en Joris van de Heuvel in de laatste 10 minuten hun opwachting maakten, maar hun extra power bracht wel beleving, maar nog geen punten. Die zullen dan volgende week moeten komen als SV Deurne de nieuwe koploper Minor ontvangt, want zoals in de opening betoogt, dit SV Deurne heeft toekomstmogelijkheden genoeg……