1.8 C
Deurne
zondag 3 december 2023
Home- DeurneTaakstraf voor ongeluk met dodelijke afloop

Taakstraf voor ongeluk met dodelijke afloop

Een man uit Asten is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot 240 uur taakstraf voor het veroorzaken van een auto-ongeluk in Deurne waarbij zijn schoonmoeder overleed. De man verliest ook zijn rijbevoegdheid voor 1 jaar, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar. 

Het tragische ongeluk gebeurde in maart 2016, bij de T-splitsing aan de de Helmondsingel en de Binderendreef in Deurne.

De destijds 22-jarige verdachte reed linksaf door rood, waardoor een vrachtwagen de auto van rechts ramde. Door de botsing overleed de schoonmoeder van de verdachte. Zij zat op de bijrijdersstoel. In de auto zat ook het neefje van de verdachte, dat net als de man zelf ongedeerd bleef.

Volgens de verdachte stond het stoplicht nog op groen toen hij tot op 30 meter genaderd was. Daarna zwaaide hij naar een bekende in een auto rechts van hem, praatte met zijn schoonmoeder en merkte naar eigen zeggen het rode licht niet op. Uit een analyse van de verkeerslichtinstallatie ter plekke is gebleken dat het verkeerslicht 32 seconden op rood stond voordat hij doorreed. Diverse getuigen stellen dat het ongeluk niet werd veroorzaakt door de vrachtauto, maar door de auto van de man uit Deurne. Volgens de rechtbank gedroeg de verdachte zich aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend in het verkeer.

Bij het bepalen van de straf weegt de rechtbank mee dat door de schuld van de verdachte zijn schoonmoeder overleed. Dit is een ingrijpende en onomkeerbare consequentie. De rechtbank legt het wettelijk strafmaximum op voor dit type verkeersmisdrijf. Dit is ook de straf die de officier van justitie eiste. In strafmatigende zin houdt de rechtbank rekening met het feit dat de verdachte zelf een goede bekende is verloren, hij zijn fout inziet en bijzonder veel spijt heeft. Omdat de man bij een autobedrijf werkt als bandenmonteur is de ontzegging van de rijbevoegdheid van 1 jaar voor de helft voorwaardelijk.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen