9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneTeam 3xD zet onmacht om in daadkracht door mee te doen aan...

Team 3xD zet onmacht om in daadkracht door mee te doen aan Alpe d’HuZes

Gien van Waaijenburg-Bouwmans, Cliff en Marianne van de Mortel en Rob en Franca Canters; alle vijf hebben ze te maken gehad met de volksziekte kanker, zelf of van dichtbij. Ze besloten samen om de onmacht die erbij komt kijken, om te zetten naar kracht.

Dat doet het Deurnese team door in juni de beroemde Franse berg, die officieel Alpe d’Huez heet, lopend te beklimmen. Tijdens het jaarlijkse, sportieve evenement wordt geld ingezameld voor onderzoek naar kanker. Deelnemers laten zich sponsoren. De opbrengst gaat naar het KWF.

De vijf lotgenoten spreken elkaar regelmatig en tijdens een van die keren ontstond het idee om mee te doen aan Alpe d’HuZes. Gien zat toen net in haar herstelfase. “Het was voor mij een goeie motivatie om weer te gaan sporten en mijn conditie terug te krijgen en verder op te bouwen.”

Dromen, Denken, Doen
Maar de belangrijkste reden dat de groep meedoet, is natuurlijk het goede doel. De leden willen graag hun steentje bijdragen. Daar is ook de teamnaam 3 x D van afgeleid die staat voor ‘Dromen, Denken, Doen’. “Dromen over volledige genezing in de toekomst. Denken aan hen die strijden en die reeds zijn heengegaan. Doen zodat we onmacht omzetten in kracht.”

Het gaat goed met de geldinzameling voor de beklimming op 6 juni. Het streefbedrag van 12.500 euro is bijna bereikt, maar toch wil de groep nog wat extra’s doen. Elke euro erboven betekent immers meer onderzoeksgeld. Daarom vindt op zondag 17 maart het evenement ‘Net een stapje Extra’ plaats.

Een stapje extra
Deelnemers betalen 7,50 euro voor een wandeling met gids van vijf kilometer in het gebied dat grenst aan Natuurpoort De Peel. Inschrijven hiervoor kan tot en met 13 maart op Net een stapje Extra. Wie niet wil of kan wandelen, is ook van harte welkom tussen 11.00 en 15.00 uur bij het restaurant.

Daar staat een springkussen voor de jongsten en er komen kraampjes. “Hierin verkopen we zelfgemaakte spulletjes, zoals gehaakte knuffels en houten paasdecoratie. Ook kaarsen zijn er te koop. Mensen kunnen hier een persoonlijke boodschap opschrijven. Wij nemen de kaarsen mee en die komen op 6 juni aangestoken verspreid over de bergroute te staan.”

Foto’s: Team 3xD/Opgevenisgeenoptie.nl

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen