5.4 C
Deurne
vrijdag 23 februari 2024
Home- DeurneTekst-paneel Ernst Jansz onthuld bij afsluiting Muziekjaar 2017

Tekst-paneel Ernst Jansz onthuld bij afsluiting Muziekjaar 2017

Bij het NS-station in Deurne is afgelopen vrijdag het muziekjaar 2017 officieel afgesloten met de onthulling van het paneel met de songtekst ‘Tijd Genoeg’ van Ernst Jansz. Wethouder Marinus Biemans verrichtte de onthulling en hield een toespraak.

Daarnaast was er aandacht voor het eerder geplaatste paneel met de tekst van ‘Het Dorp’ van Friso Wiegersma en een paneel met het lied van Jules de Corte ‘Trein van de Tijd’. De afsluiting van het muziekjaar werd omlijst door livemuziek van onder meer Carolien van der Hulst, popkoor Skoor en zanggroep De Weef. De bijeenkomst werd afgesloten bij Herberghe In de Heerlyckheid waar het lied ‘Het Dorp’ werd gezongen onder leiding van Tonny en Jos Wijnands .

DMG Radio

De start van het muziekjaar werd in januari 2017 gegeven door middel van een interview met Ernst Jansz in de radiostudio van DMG en een concert van hem in het cultuurcentrum. Vandaar dat er bij de afsluiting van het jaar opnieuw aandacht was voor deze beroemde muzikant uit Neerkant.

Hoogtepunten

Het muziekjaar 2017 dat georganiseerd werd onder de vlag van Deurne Palet van De Peel, was een jaar met meer dan 225 muzikale activiteiten waarbij heel veel verenigingen, organisaties en bedrijven betrokken waren. Bijzondere tentoonstellingen zoals van CCC in Neerkant, Moek bij het heemhuis en Jules de Corte bij De Wieger. Ook ontstond het initiatief van Deurne Got Talent dat in 2018 een vervolg gaat krijgen, en was er de fietsdag Koren op de molen. Tot slot was er de Royal Music Night dat zeker een van de hoogtepunten in het muziekjaar was.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen