16.1 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
Home- DeurneTentoonstelling over duurzame ontwikkelingsdoelen Verenigde Naties geopend

Tentoonstelling over duurzame ontwikkelingsdoelen Verenigde Naties geopend

Op vrijdag 15 september opende wethouder Marinus Biemans in de hal van het gemeentehuis de tentoonstelling over de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, ook wel de Global Goals genoemd. De expositie is voor iedereen toegankelijk tijdens de openingstijden van het gemeentehuis tot en met 13 oktober 2017.

Verschillende organisaties in Deurne werken concreet aan één of meerdere van deze doelen. Zij werken samen in Team 2030 Deurne. De meeste groepen hebben een eigen poster gemaakt waarmee zij vertellen over hun werk, o.a. Heart for Gambia, Stichting Vlooienmarkt Deurne, Wereldwinkel Deurne, Platform Diaconie, Vriendenkring Deurne-Batouri, Kwataniza, Repair Café Deurne, Platform Duurzaam Deurne/Duurzaamheidscafé, de Stationscoöperatie, EnergyPort Peelland, d’n Ossenbeemd, Stichting Farmers Families Future Uganda en Stichting Project Nepal.

Het meest interessant is wellicht de poster waarop iedereen kan zien wat hij of zij zelf kan doen om een steentje bij te dragen.

Op de tentoonstelling zijn ook naaldwerken van Tiny Koppens te zien die de 17 Global Goals op creatieve en kleurrijke wijze uitbeelden.

Op de foto staat Maria Manders uit Deurne naast de poster van de Stichting Brasada waar zij voor werkt in Tanzania.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen