12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurneTheaterstuk 'Weg uit de Peel' is groot succes

Theaterstuk ‘Weg uit de Peel’ is groot succes

Het toneelstuk ‘Weg uit de Peel’ van Jacques Vriens dat ook vrijdagavond te zien is op het Leegveld in Deurne, is een groot succes. Gisteren, vandaag, morgen: uitverkocht. Ook de voorstelling van zondag zal waarschijnlijk uitverkocht raken. Daarom was er afgelopen woensdag nog een extra voorstelling. 

Een beeld van de drie theatermakers van dit succesvolle stuk: allereerst regisseur Jacques Vriens. Het toneelstuk is gebaseerd op zijn boek ‘Weg uit de Peel’. Dit boek kwam uit in 1997 (Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum BV, Houten). Sindsdien is het verhaal van Janneke door veel kinderen en volwassenen gelezen en omarmd.

De Peel als hoofdrolspeler
Het toneelstuk ‘Weg uit de Peel’ wordt gebracht in de omgeving waar het verhaal zich afspeelt: De Peel. Dat is dan ook de belangrijkste hoofdrolspeler. De voorstellingen in Deurne zijn op het Leegveld bij Natuurpoort De Peel te zien. “Met onze voorstellingen willen we het publiek namelijk op een andere manier kennis laten maken met de schoonheid, de bewoners en de historie van dit bijzondere gebied,” vertelt regisseur Jacques Vriens. Zijn zoon Casper doet ook mee met de organisatie als technicus, Bas Leenders is de producent.

Casper Vriens
Casper Vriens (1973) woont in Deurne en is al ruim 16 jaar actief als theatermaker en allround technicus voor onder andere: Gerard van Maasakkers, Matzer theaterproducties (Den Bosch), Bos Theaterproducties, Het Zuidelijk Toneel, Paul van Loon en de voorstellingen van kinderboekenschrijver Jacques Vriens.  Hij verzorgde ook het technische en belichtingsontwerp voor bijvoorbeeld ‘Van wor ik bén’ (Gemert). Het peelgebied kent hij op z’n duimpje, ook door de vele wandelingen die hij er had met zijn vader.

Bas Leenders
Bas Leenders (1971) groeide op in Gemert. In zijn ouderlijk huis werd minimaal eens per jaar een toneelvoorstelling gegeven. In 2015 was hij producent van de monsterproductie ‘Van wor ik bén’. (Een bankje daarvan is nog te zien in de voorstelling ‘Weg uit de Peel’.) In het Gemertse Boerenbondsmuseum was er een historisch spektakel waaraan door meer dan 300 mensen, twee paarden, een geit en een koe werd meegewerkt. Als producent was Bas eindverantwoordelijk en aanspreekpunt voor alle organisatorische, logistieke, communicatieve en commerciële aspecten van de, uiteindelijk, 14 uitverkochte uitvoeringen en de voorbereidingen daarop.

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen