13.3 C
Deurne
dinsdag 21 mei 2024
Home- DeurneTien locaties in gemeente Deurne overtreden drank- en horecawet in 2018

Tien locaties in gemeente Deurne overtreden drank- en horecawet in 2018

Tien locaties in de gemeente Deurne hebben in 2018 de drank- en horecawet overtreden. Dat blijkt uit een raadsinformatiebrief van burgemeester Mak.

Vijftien controles
Stichting Stadswacht Helmond heeft onaangekondigd alcoholcontroles uitgevoerd in de reguliere horeca, bij evenementen, supermarkten en sportkantines. In de gemeente Deurne hebben in 2018 vijftien controles plaatsgevonden op de naleving van leeftijdsgrenzen bij de alcoholverstrekking aan jongeren. Bij tien locaties is een bestuurlijke overtreding vastgesteld op het niet naleven van die leeftijdsgrenzen. De overtredingen hebben plaatsgevonden bij evenementen, in de reguliere horeca, bij zogenaamde ‘hotspots’ waar veel jeugd uitgaat en in een slijterij.

Dwangsom voor herhaaldelijk overtreden leeftijdsgrens
De bezochte locaties zijn per brief geïnformeerd over de bevindingen. Ook de locaties waar geen overtreding is vastgesteld, hebben een brief ontvangen. Daarnaast zijn er diverse boetes uitgedeeld aan jongeren onder 18 jaar die een alcoholhoudende drank in hun bezit hadden tijdens de controles. Eén evenement heeft een dwangsom opgelegd gekregen vanwege het herhaaldelijk overtreden van de leeftijdsgrens. Bij twee locaties, een slijterij en een uitgaansgelegenheid waar veel jeugd uitgaat, is een voornemen last onder dwangsom opgelegd omdat zij herhaaldelijk de leeftijdsgrens hebben overtreden.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen