13.9 C
dinsdag 1 oktober 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- ZeilbergTitanengevecht tussen ZSV en NWC om vingers bij af te likken (1-2)

Titanengevecht tussen ZSV en NWC om vingers bij af te likken (1-2)

Een heerlijk duel dat eigenlijk geen winnaar verdiende, of anders twee. Dat laatste kan niet en doelman Koen van Dijck zorgde ervoor dat alleen NWC door de 1-2 overwinning met punten in de zak van het veld stapte.

Vooral in de tweede helft verrichtte Van Dijck redding na redding en was daarmee de grote sta-in-de-weg voor de geelzwarten van coach Ralf van den Heuvel. Naast de oranjehemden waren de toeschouwers de grote winnaar, want dit titanengevecht was er een om de vingers bij af te likken!

Wedstrijdverslag door Martien van Rijt

De wedstrijd kende een prima start voor de thuisploeg, met binnen drie minuten twee mooie kansen. Na vijf minuten was er een grote kans voor NWC. Het schot van Mees Janssen, richting eerste paal, werd netjes gestopt door ZSV-goalie Leon Thijs. Na ruim tien minuten spelen werd Stan van Helmond op links weggestuurd. Zijn snelheid hielp hem, maar zijn uithaal ging via de vuisten van de NWC-goalie over de achterlijn. De hoekschop die volgde, leverde niets op.

Hulpmotortje
Na een kwartier raakte de organisatie weg achterin bij ZSV. Een voorzet van Daan van Gansewinkel werd bij de tweede paal door Douwe Hurkmans binnengekopt: 0-1. ZSV zette een tandje bij, maar bij elk balverlies hield je je hart vast. De gasten hadden er een paar met een hulpmotortje in staan, zo leek het wel. Vooral Mees Janssen hield de verdediging goed bezig met zijn snelheid. Op het half uur was er een mogelijkheid voor Tom Venner, maar hij wist geen doel te treffen.

Aan de andere kant leek het vervolgens even prijsschieten en Tim van Dijk schoot raak: 0-2. Een beetje geflatteerd was die voorsprong wel, maar er was nog tijd in overvloed voor ZSV om een en ander recht te zetten. Acht minuten voor rust was het dan ook raak. Een overtreding op de rand of net erbinnen rook naar een penalty. Het werd echter een vrije trap, maar daar wist Davy Althuizen ook wel raad mee. Hij krulde de bal rechts om de muur en scoorde de 1-2! Na een leuke eerste helft, waarin beide teams aanvielen waar mogelijk, bleef die stand op het prachtige, nieuwe scorebord van ZSV staan.

Man of the match
Voor de tweede helft kwam Remco Peggen voor Joost Verberne. Na tien minuten werden bij Thijs Meulendijks in de zestien de benen onder het lichaam uit getikt, maar dat werd door de scheidsrechter resoluut weggewuifd. Nog geen vijf minuten later spatte een plotselinge pegel van Thijs Meulendijks op de vuisten van de Astense goalie uiteen.

In de 64ste minuut belandde een kopbal uit een hoekschop tot twee keer toe op de lat van het Astense doel. De verdiende gelijkmaker bleef nog altijd uit. Even later werd Thijs Meulendijks met een lange bal prima aangespeeld in de zestien. Hij legde de bal goed en haalde vervolgens uit. Opnieuw ranselde doelman Van Dijck de bal uit zijn doel en hij was inmiddels al lang uitgegroeid tot man of the match!

Kans op kans
Jordi van der Heijden en Tom Venner maakten met nog twintig minuten te gaan, plaats voor Tim van der Steijn en Dave Huisman. Stan van Helmond kwam met nog een kwartier op de klok plots vrij, maar zijn inzet miste kracht en werd opnieuw tot hoekschop verwerkt.

Vijf minuten voor tijd verliet Stan van Helmond het veld voor Daan Matheij. ZSV stapelde kans op kans, maar met man en macht werden door NWC alle inzetten onschadelijk gemaakt. Ook een geweldige pegel van Thijs Meulendijks werd door de Astense goalie uit zijn doel geranseld.

Na de spannende eindfase kwam de wedstrijd ten einde… Beide ploegen verdienden de punten, maar NWC ging ermee aan de haal. Volgende week is er een nieuwe kans op succes voor de Zeilbergse ploeg. Ondanks het verlies, stemde deze partij de supporters positief. Hopelijk kan dat voor hen tegen SBC in Son al bevestigd worden.