9.4 C
Deurne
vrijdag 3 februari 2023
Home- DeurneToch nieuwbouw Kromveld Deurne; 3 vrijstaande huizen in plaats van 6 starterswoningen

Toch nieuwbouw Kromveld Deurne; 3 vrijstaande huizen in plaats van 6 starterswoningen

Het plan voor de bouw van zes 2-onder-1-kapwoningen voor starters aan het Kromveld in Deurne, stuitte in de zomer van afgelopen jaar op veel weerstand van buurtbewoners. Na overleg met de omwonenden is er nu een nieuw plan voor drie ruime vrijstaande woningen op dezelfde plek.

De jonge starters die met een collectief bouwplan in de Walsberg op het terrein achter de begraafplaats de zes tweekappers wilden bouwen, werden geconfronteerd met bezwaren van vijftien gezinnen in de buurt. De gemeente geeft aan dat met de bouw van de vrijstaande woningen, aan deze bezwaren tegemoet wordt gekomen. Daarmee zien de jonge starters hun plannen op die plek in rook opgaan.

Overleg met buurt
Over de nieuwe invulling van het grasveld bij de begraafplaats, zegt de gemeente: “De plannen zijn in overleg met de buurt tot stand gekomen. Vanuit de directe omgeving is er de behoefte om door te stromen naar een grotere levensloopgeschikte woning. Met het initiatief wordt de bouw van een drietal levensloopgeschikte woningen met een gebruiks-oppervlakte van circa 160 m² mogelijk gemaakt.”

Bestemmingsplan
Het college is positief over het nieuwe plan: “Uit een eerste toets volgt dat het planvoornemen past binnen de kaders van het beleid van provincie en gemeente en zijn er naar verwachting geen belemmeringen.” Om het plan te kunnen realiseren moet nog wel het bestemmingsplan worden herzien.

Kritisch
Het is nu aan de gemeenteraad om hier een besluit over te nemen. Bij de presentatie van het eerdere plan waren gemeenteraadsleden kritisch over de manier waarop de communicatie met de buurt is verlopen. Wethouder Verhees kreeg toen de opdracht om er voor te zorgen dat de buurt achter de plannen zou komen te staan of dat hij een andere plek zou vinden voor het collectief bouwplan van de starters.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen