-2.9 C
Deurne
zaterdag 2 december 2023
Home- DeurneToekomst wijkcentrum Heiakker onzeker; vrijwilligers stoppen er na 10 jaar mee

Toekomst wijkcentrum Heiakker onzeker; vrijwilligers stoppen er na 10 jaar mee

Het wijkcentrum in sporthal de Kubus in de Heiakker is het kloppend hart van de wijk, maar of dat zo blijft is de vraag. Het huidige bestuur en de vrijwilligers van Stichting Wijkcentrum de Heiakker stoppen er na tien jaar mee. De Wijkraad Heiakker hoopt dat er mensen in de wijk zijn die van hen het stokje over willen nemen en houdt daarom binnenkort een wijkavond.

Al sinds 12 maart 1988 wordt het gebouw aan de Meent gebruikt als sporthal en wijkcentrum. Al die jaren hebben vrijwilligers hun best gedaan om het wijkcentrum draaiende te houden. Het huidige bestuur heeft na 10 jaar aan het roer te staan, nu besloten dat het tijd is om ermee te stoppen.

Drijvende kracht
Of dit het einde van het wijkcentrum betekent, is nog niet duidelijk. ”Wij hopen zeker van niet. We zoeken inwoners van de Heiakker die leuke of goede ideeën hebben. Die de drijvende kracht achter de wijk en het wijkcentrum willen zijn. Maar ook mensen die het leuk vinden om bestuurlijke zaken te regelen of bepaalde klusjes in het wijkcentrum uit te voeren”, meldt de Wijkraad Heiakker. Zij willen met behulp van de Werkgroep Heiakker proberen om nu opvolgers te vinden voor de vrijwilligers die opstappen

Luisterend oor
In de afgelopen jaren zijn door verschillende omstandigheden en een veranderende wijksamenstelling het aantal activiteiten in het wijkcentrum teruglopen. “Heel erg jammer natuurlijk. Wijk- en buurthuizen spelen een hele belangrijke, zelfs cruciale, rol in onze samenleving. Ze dragen namelijk bij aan het leefbaar houden van een dorp of buurt. Het is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten. Een plek waar je samen activiteiten kunt ondernemen. Maar ook een plek waar je een luisterend oor kunt vinden”, vertelt de werkgroep.

Ideeën
Daarom hopen ze dat een nieuw bestuur en verse vrijwilligers niet alleen de taak overnemen maar ook frisse ideeën het wijkcentrum nieuw leven in gaan blazen: “Wij luisteren naar de mogelijkheden, ook voor jouw ideeën. Of het nu een kleine of grotere bijdrage is, elk steentje draagt bij aan de nieuwe opbouw van ons Wijkcentrum. Waar we samen leven, samen lachen en samen delen.”

Toekomst
In een ultieme poging om een nieuw bestuur te vinden en wijkbewoners te informeren over de situatie, houdt de Werkgroep Heiakker samen met de Wijkraad Heiakker dinsdag 27 juni een wijkavond waarbij alle inwoners van de Heiakker welkom zijn. “Om samen van gedachten te wisselen over de toekomst van onze wijk. Maar ook over de toekomst van ons wijkcentrum, als centrale ontmoetingsplek. Want zonder jullie, geen levendig wijkcentrum. Het onmisbare fundament van onze wijk”, aldus de werkgroep.

De informatieavond vindt plaats in de Kubus aan de Meent 3 in Deurne en duurt van 19.30 tot 21.30 uur. De deuren van de zaal zijn open vanaf 19.00 uur. Na afloop is er voor de bezoekers een gratis drankje en hapje.

Foto: Stichting Wijkcentrum de Heiakker

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen