23.9 C
Deurne
maandag 22 juli 2024
Home- VlierdenToneelvereniging ‘t Vat schittert met 'Kaviaar speciaal'

Toneelvereniging ‘t Vat schittert met ‘Kaviaar speciaal’

Onder regie van Sandra Janssen brengt Vlierdense toneelvereniging ‘t Vat op geweldige wijze het stuk ‘Kaviaar speciaal’ ten tonele. In drie bedrijven wordt het publiek meegenomen in het leven van de chique familie van Henegauwen en de wat sjofele familie van Geffen. Door toedoen van interieurverzorgster Bets raken de beide families met elkaar verbonden, dit leidt tot hilarische situaties.

Verrassend creatief
De lachers waren zaterdagavond van de eerste tot de laatste scène op de hand van de dertien spelers, die de uiteenlopende karakters vol overgave en erg consequent hebben neergezet. Er is creatief omgegaan met de hoofd- en bijrollen waardoor eenieder goed uit de verf komt. Regelmatig staat de volledige cast op het podium als figurant, een goede beslissing van de regisseuse want dit geeft het publiek verrassend veel om naar te kijken.

Decorwissel
Bedrijf één en twee spelen zich af in de woningen van de beide families maar voor bedrijf drie verhuist het gezelschap naar een andere locatie. De decorwissel die hiervoor nodig is neemt enkele minuten in beslag, maar ook hier hoeft het publiek zich niet te vervelen. De oplossing – die last minute is bedacht door het Vlierdense gezelschap– voegt behalve dat deze vermakelijk is ook echt iets toe.

Debutanten
Naast ‘oude bekenden’ telt ‘t Vat dit jaar vijf debutanten (Ruud van den Eijnden, Frans Fransen, Frank van Rooij, Yvonne van den Tillaart en Ron Willemse).
In een knap decor heeft de groep een bewonderenswaardige prestatie neergezet die de moeite van het kijken zeker waard is.

Tekst: José Frehe & Rob van Vliet
Regie: Sandra Janssen

Lodewijk: Jan-Wim van Bree
Camilla: Anselma Fransen
Marie-Claire: Sissi van Otterdijk
Maik: Frank van Rooij
Frederique: Yvonne van den Tillaart
Bets: Anita van den Heuvel
Jan: Frans Fransen
Joury: Ruud van de Eijnden
Priscilla: Tamara Berkhout
Antonia: Judith Mennen
Oma: Dorry van de Rijt
Mia: Ingrid Verberne
Agent/barman: Ron Willemse

De voorstelling is nog te zien op 24 maart om 20.00 uur in ‘t Huis te Vlierden en op 7 april om 20.00 uur in het Gerardushuis te Walsberg.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen