21.3 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- DeurneTransparant Deurne niet te spreken over beantwoording van vragen door burgemeester en...

Transparant Deurne niet te spreken over beantwoording van vragen door burgemeester en wethouders

Politieke partij Transparant Deurne geeft aan al enige tijd niet te spreken te zijn over de kwaliteit van ontvangen antwoorden op raadsvragen en technische vragen. Daarom heeft de fractie een aantal aanvullende raadsvragen gesteld over de manier waarop door het college wordt gecommuniceerd over bepaalde onderwerpen.

“Er wordt vaak niet, ontwijkend en onvolledig geantwoord”, zegt Frank van Tilburg van Transparant Deurne. Hierbij geeft hij als voorbeeld een aantal vragen over de subsidie van stichting de Keertwending in Deurne. “Niet omdat we twijfelen aan het project. Niet omdat we twijfelen of het gemeenschapsgeld niet goed besteed wordt. Onze vragen gaan eigenlijk niet eens over de inhoud van het project. De vragen gaan over het bestuur van Deurne”, meldt Transparant Deurne.

Structurele subsidie
In november vorig jaar stelde de VVD een raadsvraag met als inleiding: “Voor stichting de Keertwending wordt een bedrag van drie keer 100.000 euro gevraagd naast de al toegekende structurele subsidie.” Omdat Transparant Deurne niet op de hoogte was van een dergelijke subsidie voor die stichting, werd door de fractie gevraagd wanneer dat bedrag is verstrekt en hoe hoog dit is. Volgens Transparant Deurne werd daar door de gemeente op geantwoord met: “Stichting de Keertwending ontvangt geen structurele subsidie noch van de gemeente Deurne noch van andere partijen. Er zijn hierover dus ook geen gegevens.”

Woordenspel
De fractie van Transparant Deurne geeft aan dat er later uit een besluitenlijst van B&W blijkt dat er in een eerder stadium wel degelijk een opstartsubsidie is verstrekt aan de stichting ter hoogte van 28.000 euro. “Het lijkt erop dat het college van B&W een woordenspel speelt door zich vast te pinnen op het woord ‘ structurele’ in plaats van op ‘toegekende subsidie’, zegt Van Tilburg van Transparant Deurne.

Onderling vertrouwen
De partij zegt niet gediend te zijn van ‘zo’n spel met woorden’: “Het was een kleine moeite en vooral logisch geweest om de eerder toegekende subsidie te benoemen. Willen we samen het beste resultaat voor Deurne behalen dan dient er onderling vertrouwen en openheid te zijn. Deze beantwoording is daar geen voorbeeld van.”

Transparant Deurne heeft daarom nu raadsvragen gesteld waarbij duidelijk moet worden waarom er geen melding is gemaakt van de al eerder toegekende subsidie: “Wij vinden het ernstig dat gevraagde informatie niet of onvolledig met de gemeenteraad gedeeld is.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen