4.6 C
Deurne
zaterdag 24 februari 2024
Home- LiesselTruckshow Liessel na 3 jaar terug; ‘Meer dan alleen vrachtwagens’

Truckshow Liessel na 3 jaar terug; ‘Meer dan alleen vrachtwagens’

Na drie jaar van afwezigheid door de coronacrisis, is komend weekend de Truckshow in Liessel weer terug. Ongeveer 700 vrachtwagens staan op zaterdag 20 augustus en zondag 21 augustus te ronken en te glimmen aan de Hazeldonkseweg.

De Truckshow is er niet alleen voor vrachtwagenliefhebbers, er is nog veel meer te beleven tijdens het evenement vertelt Edwin Thijssen van de organisatie: “Je kunt er natuurlijk trucks bekijken maar voor de kinderen is er ook een springkussen, een draaimolen, clowns, schminkers en een grote zandbak met allemaal speelgoed. Er zijn ook steeds meer mensen die niet persé voor de vrachtwagens komen maar voor het feest eromheen.”

Muziekoptredens
Die feestelijkheden vinden plaats in de grote feesttent die het hele weekend bij de Truckshow op het terrein in Liessel staat. “Voor de zaterdagavond hebben we hele mooie artiesten staan die gaan optreden. We beginnen de avond met Nederlandstalige muziek van de enige echte Jannes. Daarna is er Chris Deluxe maar ook de Lampegastuh komen en als afsluiting hebben we The Pitcher. Dat is voor ons eigenlijk wel een lokale dj hier in Liessel en een hardstyle-act die hier in de regio heel populair is”, legt Thijssen uit.

Kinderen
De show is ook open op zondag en dat is volgens Edwin Thijssen een ideale dag om met kinderen langs te komen: “Dan gaat de kassa al open om 9.00 uur ’s ochtends en kunnen mensen rustig rondlopen met bijvoorbeeld kinderen en uitgebreid een kijkje nemen bij de vrachtwagens. Dan hebben we natuurlijk ook weer allerlei activiteiten voor de kids.”

Henk Wijngaard
In de middag is er een optreden bij de Truckshow van een artiest die absoluut niet mag ontbreken bij een evenement met vrachtwagens. “Dat is Henk Wijngaard! Die is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met het truckersleven dus die zal een spetterend optreden gaan geven. Ook hebben we rond 15.00 uur de bekendmaking van de mooiste truck en de prijsuitreiking”, vertelt Thijssen van de organisatie.

De Truckshow start zaterdag 20 augustus om 13.00 uur en zondag 21 augustus om 9.00 uur en is te vinden aan de Hazeldonkseweg in Liessel. Kinderen tot en met veertien jaar hebben gratis toegang.

Beluister hieronder het hele interview met Edwin Thijssen van de Turftruckers dat eerder op DMG Radio te horen was.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen