4.5 C
Deurne
dinsdag 29 november 2022
Home- DeurneTwee nieuwe tentoonstellingen geopend in Wiegermuseum

Twee nieuwe tentoonstellingen geopend in Wiegermuseum

Museum De Wieger heeft sinds zondag 8 maart 2020 twee nieuwe tentoonstellingen.

De tentoonstelling ‘De modernisten en Lucas Gassel, een oude kijk op het nieuwe landschap’ is geïnspireerd op werk van Lucas Gassel, de schilder uit de zestiende eeuw, waarvan Museum Helmond deze maand een grote internationale overzichtstentoonstelling opent. In de tentoonstelling in De Wieger worden landschappen met elkaar vergeleken. Marjolein Leesberg, lid van de Museumwerkgroep, heeft uit de collectie van De Wieger een selectie van werken van landschappen gemaakt en deze zijn gekoppeld aan details van werken van Lucas Gassel. Het levert een interessante kijk op de collectie op: hoe keek met vroeger en hoe in het interbellum naar landschappen?

In de tweede tentoonstelling met de titel ‘De Wieger Nu’ heeft een aantal kunstenaars zich laten inspireren door het werk, leven, huis van Hendrik Wiegersma. Zo heeft Shelly Lapré foto’s van familie Wiegersma verwerkt in haar werk. Harry van Lunenburg laat zich inspireren door de natuur, waaronder de verjaagde roeken bij De Wieger. Theo Spaaij legt een relatie met het religieuze werk van Hendrik Wiegersma, wat onder meer leidde tot een werk van ‘Jezusfiguur’ Mandela. Dirk Verberne maakte van corten staal een replica van de T Ford van Henrik Wiegersma.

Sommige werken van ‘De Wieger Nu’ zijn te koop. De informatie van de kunstenaars ligt bij de werken. Een tweetal activiteiten geeft een extra dimensie aan de tentoonstelling: op zondag 12 aprilgeeft Harry van Lunenburg van 13.00-15.00 uur uitleg over zijn werk in het Groot en Klein Atelier en op zondag 26 april danst Shelly Lapré en geeft een voordracht van over haar werk in het Klein Atelier (13.00-15.00 uur).

Foto: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen